Personatges populars de Terrassa (4)

23 10 2009

paco perezEns diu de nou l’amic Badrenas, “m’ha vingut a la memòria un altre personatge conegut per a quasi tothom a Terrassa. És en Paco Pérez, un home que va ser secretari particular d’una colla d’alcaldes de la  ciutat a l’època de la dictadura (Onandia, Clapés,…) i a més tenia el càrrec de cap de protocol i mestre de cerimònies. Era a tots els esdeveniments on hi assistien les autoritats i era l’encarregat d’acompanyar-los a tot arreu, indica’ls-hi com havien d’actuar, i presenta’ls-hi tanmateix els personatges que ens visitaven. Si necessitaves quelcom de l’ajuntament t’havies d’adreçar a ell, i ell s’encarregava de posar-te en contacte amb la persona indicada. També passaven per les seves mans les subvencions, ajudes o favors que es demanaven i ell s’encarregava d’aconseguir-ho… o no!!!, fent valer la seva posició d’influència amb les autoritats. Recordo que va estar molts anys a l’Ajuntament i quasi tothom el coneixia.

Vivia a la plaça de la Creu de Sant Pere i sempre portava ulleres de sol i, em sembla recordar, que la seva dona era perruquera. No se quin càrrec tenia, però es movia molt també per la junta del Terrassa FC”.

Nota: El podeu veure en la fotografia a la dreta darrera l’alcalde Clapés.- La foto es de les obres de construcció de la parròquia de la Sant Cristòfol, a can Anglada a l’any 1961.


Accions

Informació

2 responses

24 10 2009
Ricard Font Serra

Se l’anomenava l’alcalde Pérez, si et posaven una multa de tràfic, dient-li que el Clapés era amic del pare, te la signava i anaves als encarregats de les multes i te l’anulaven. Un dia el vaig acompanyar amb el meu 2CV a l’imprenta on feien el programa de Festa Major que se n’enencarregava ell, i els va demanar una pesseta per programa.

6 02 2016
Francesc Magrané

Aquest capellà que hi ha és mossèn Miquel Bonet, primer rector de la parròquia de la Santa Creu, construïda al 1960 (a mi em van tenir que batejar al 1959 en un magatzem del carrer Bartolome Amat perquè encara no estava feta l’església)
Aquesta foto està feta al mur del costat nord del pati.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: