La Sagrada Família (3) i la verge de Fàtima

5 10 2008
la verge de Fàtima arribant a Terrassa

la verge de Fàtima arribant a Terrassa

El 17 de juny de 1951 es va beneir el nou temple de la Sagrada Família, construït en la seva darrera etapa gracies a cert moviment de generositat col·lectiva, motivat i impulsat pels organitzadors de les commemoracions del XV centenari de la fundació de la seu episcopal d’Egara (450-1950). La benedicció va anar a càrrec del Bisbe de Barcelona, Mn. Modrego i va celebrar la missa pontifical el mossèn de la sagrada Família, Dr. Juan Fortuny.

Per la tarda, una processó va traslladar el “Santíssim” des de la parròquia provisional del convent – capella de les religioses de Sant Josep, al nou temple.

Segons m’han explicat, el 13 d’octubre de l’any 1951 es va rebre, amb cert entusiasme popular, una imatge de la Verge de Fàtima, procedent del mateix temple portuguès.

Aquesta imatge va ser rebuda en el Passeig Comte d’Egara, es va consagrar la ciutat a la verge a la Plaça Vella (Plaza de España) i es va entronitzar finalment en la cripta del temple de la Sagrada Família, on encara avui podem observar-la.


Accions

Informació

Una resposta

6 10 2008
Ricard Font Serra

El meu pare en Pere Font Marcet, té un reportatge cinematogràfic de les festes de commemoració del XV centenari de la fundació de la seu Episcopal d’Ègara que tot sia dit de pas, no han volgut reanudar sinò que han creat el bisbat de Terrassa, que els de Sabadell han tingut que acceptar com a propi, quan el bisbat d’Êgara era més propi de tot el Vallès. En la pel·licula del meu pare hi podem veure entre altres, el bisbe Modrego i el mossèn Fortuny, esmentats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: