Les riuades del 1962 (i 7)

22 10 2007

contraportada revista sobre la riuada del 1962contraportada revista sobre la riuada del 1962 -2

Per finalitzar aquesta sèrie he triat la contraportada d’una de les revistes de les que us vaig fer esment en el primer post.

Amb els comentaris que hi trobareu al costat de la primera fotografia dono per finalitzat aquest tema fins que hem vingui a la memòria algun altra record que valgui la pena comentar.

Gràcies a tots els que heu seguit aquest relat.


Accions

Informació

3 responses

22 10 2007
Rafael

gracies per la feina feta.

7 07 2008
Ricard Font Serra

L’endemà de la riuada, al Centre Social Catòlic, començaren a repartir menjar, roba etc. I la veritat es que hi havia molt desgavell, també periodistes i fotògrafs campaven per allà, fent fotografies forçades amb els damnificats.
En Borregón era el cap de la policía municipal i estava desbordat per manca de personal a posar ordre. Jo acabava d’esdevenir alfèrez de complement, i en Borregón em va demanar d’anar degudament uniformat al Social a posar ordre com si fos un policia municipal.

13 04 2012
ernest

He obert aquest article i veig que no hi ha cap referència a les ajudes ni col-laboracions rebudes, que van ser extraordinaries : camions carregats de pales i eines, guants, màquines,..
Moltes persones de totes edats i estaments,
Soldats ( sobre els soldats, puc explicar que vem oferir guants al sergent que comanava un grup a la zona de Les Arenes, ( hi havia molts animals morts i, també persones ) i en va dir que ” el ejercito español no usa cosas de estas, son para gente fina ”

Vaig estar, primer al Papiol ( impressionant: en una raconada del riu, piles d’animals morts i, entremig, cossos de persones ( va haver un moment que, com que tot ja feia molta pudor de podrit i hi havia perill d’epidèmis, vaig donar l’ordre de cremar-ho i, algú del poble va demanar de fer una últma ronda perquè encara hi podia haver alguna persona. ( uns quants dels que vem trobar, els vem posar davant l’esgesia, recordo que hi havia herba ) .

Després vem anar a les Arenes, on vem veure que hi havia una gran quantitat de voluntaris que no sabien com i què fer i molt material disponible no usat: vem proposar a l’Ajuntament d’organitzar i coordinar els elements disponibles i vem posar a la porta un servei amb una llista on, qui necessitava ajuda s’hi apuntava i on hi havia llista de gent i material disponiblel i d’allà distrbuïem les tasques i hi destinavem el material que consideravem que caldria.
.
Quan tot funcionava i estava coordinat força bé, s’hi va presentar un gruo de La Falange Española dien que hi havia “duplicidat de funciones” que marxessim i que ells ho portarien.
Hi va haver discussions molt fortes i, algú, ( crec que va ser l’Alcalde)
va arrbar a treure, fisicament, de l’Ajuntament,a empentes, el “jefe” del grup perquè el que s’havia fet anava molt bé i no calien interferències. ( per a evitar baralles es va acordar de treballar junts )

Em sembla que, quan es va sortir de l’emergència, el va destituïr.

Erem escoltes de “casal de Montserrat ”

Ben segur que molts avis poden recordar aquests fets.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: