El baró de Corbera a la plaça Vella

13 02 2008

casa de cal baró de Corbera La casa de cal baró de la plaça vella es va començar a construir a finals de segle XVII. Un dels seus propietaris més distingits va ser el Sr. Antoni de Ramon i de Mora, Baró de Corbera, personatge que, tot i viure a Paris, venia a passar llargues temporades a la nostra ciutat. L’any 1866 va ser nomenat regidor de la vila, just quan aquesta estava sense govern degut a les revoltes d’aquells anys. Posteriorment, al 1871, va ser elegit diputat a Corts. El baró de Corbera va morir a Paris el gener del 1903 i el seu fill, en Pau, va heretar la casa, però va ser un hereu que va anar a menys i es va veure obligat a vendre totes les seves propietats de Terrassa.

A principis del segle XIX als baixos de la casa s’hi va instal·lar una fabrica per fer xocolata, propietat d’en Bonaventura Piera i Castellet (us recordeu de la pastisseria Piera?). L’any 1855 com a curiositat podem dir que s’hi va establir una vaqueria. Actualment hi trobem un forn i una joieria, tot i que l’aspecte de la casa segueixen sent bàsicament el mateix.


Accions

Informació

4 responses

3 03 2008
Josep Badrenas

Als baixos tambe va haver-hi un “limpiabotas” durant molts anys
(sabeu que era un limpiabotas?….)
Resposta.- I tant que ho conec lo del “limpiabotas”, encara recordo els que hi havia en un sabater prop de la Plaça de la font Trobada.

12 07 2008
Ricard Font Serra

A les golfes, on ara hi ha una vivenda, quan la casa era propietat de Segués Donadeu, el meu pare el cineasta Pere Font Marcet hi va montar el plató on va filmar la pel·licula “La Ventana”, que tot passa a l’habitació d’un hospital.

1 07 2009
Ricard Font Serra

Sembla ser que el Piera de la xocolata era parent del de la pastisseria però no era la mateixa persona.

23 10 2009
carles

Algú em podria facilitar algun tipus de informació sobre la “casa Soler”, també anomenada “casa B. Fornells” situada al C/ sant Leopold numero 56 i que es va construir l’any 1918, al costat d’unes naus industrials de l’any 1916? Tot aixo de l’arquitecte Lluis Muncunill…
M’he mogut per diversos llocs, però no he pogut trobar res més, a part d’un alçat de la façana de la casa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: