Mateu Avellaneda

28 09 2007

avellaneda

Avui li dedicaré aquest post a un artista singular de la nostra ciutat, en Mateu Avellaneda (terrassa, 24 de juny del 1902 – 23 d’agost del 1949); i que amb la seva obra artística va explicar-nos com era la ciutat dels nostres avantpassats i així poder recordar aquella terrassa ja desapareguda i que ningú com ell va saber immortalitzar en els seus dibuixos.

Podrem discutir si alguns d’ells són més o menys encertats, però segur que la realitat, en tot cas, era molt semblant al que ell ens va mostrar. En els propers dies incloure alguns d’aquests dibuixos que la seva família va donar a la ciutat per tal que quedessin com a patrimoni per tots els terrassencs.

Segons paraules d’en Marian Trenchs en el llibre “Iconografia terrassenca”: “la seva obra quedava palpitant, unida per sempre a la Ciutat i ja no serà possible parlar d’art i d’història local, sense fer referència a aquest terrassenc que ho dibuixà tot i ens deixà sense fer remor, perquè a ell, no el poguessin dibuixar”.


Accions

Informació

One response

10 05 2008
Ricard Font Setta

En aquesr espai, si volguessis posar al meu pare com a cineasta amateur, el puc facilitar totes les dades que vulgis.
Es tracta de Pere Font i Marcet, nascut el 30 d’octubre de 1914 i mort el 9 d’abril de 1989 a Terrassa. Obtingué premis per les seves pel·licules als cinc continents.
Et puc també facilitar una foto d’ell.
Ricard Font.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s