L’escoltisme a Terrassa (1)

29 07 2007
foto norbert

Norbert Font i Sagué

Jo he estat escolta de l’agrupament escolta “Mossèn Homs” de Sant Pere i ho dic amb tot l’orgull que puc.

Quins anys més feliços vaig passar i quins “valors” i “principis” vaig aprendre !

Començaré aquest apartat de l’escoltisme fent una mica d’història de l’escoltisme a Terrassa: L’any 1933 en Batista i Roca va organitzar a Can Carbonell un campament general on va convidar als diferents grups excursionistes que hi havia a la ciutat. Aquests es van entusiasmar pel nou model, diferent dels “Exploradores de España” de caire marcadament militarista i que funcionava des de feia anys a la península.

Aquests grups decideixen proposar a la Federació de Joves Cristians de Catalunya fer una secció de “Minyons de Muntanya” i a l’octubre del mateix any 33 es constitueix l’Agrupament “mossèn Norbert Font i Sagué” (explorador del Sàhara, sacerdot i geòleg). És el que podeu veure a la foto. (continuarà).

Nota.- El nom de l’agrupament l’he corretgit gràcies a l’aportació de’n Francesc Clua que ens diu que en mossèn Norbert Font i Sagué era capellà, espeleòleg, geòleg i molt vinculat familiarment a Terrassa.


Accions

Informació

4 responses

30 07 2007
Núria

Molt interessant.

18 07 2008
Ricard Font Serra

Jo quan es parla d’escoltisme, em sento molt motivat, ja que el meu pare em va enviar a França a casa d’un seu amic, que tenia un fill que era cap de tropa dels scouts de France de la Catedral de Burdeus. Jo vaig anar tres estius amb ells, i àdhuc vaig fer la promesa escolta a Lourdes. Això era mes o menys l’any 1956.

12 01 2017
Manel Cortès Ribelles

PERDONEU però hi ha un error an la referència al campament “visitat” per la Guàrdia Civil a l’any 1952. Va tenir lloc a Torreblanca (prop de Vacarisses) i no a Torrebonica. Jo hi era present (formava part de l’Agrupament Sagrada Família, de Terrassa, i tenia 16 anys). Els multats amb 10.000 ptes cadascú foren els Srs. Fornells i Gibert, i a aquest darrer al van retenir força temps. La cosa no anà a més per la proximitat del Congrés Eucarístic, que forçà el règim a dissimular (de cara a l’estranger) la persecució al moviment escolta.

12 01 2017
SRC

Nota dels Records de Terrassa: Moltes gràcies per l’aclariment. Qualsevol dada que aporteu ens ajuda a enriquir aquest espai dedicat als vostres records.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: