La revetlla de Sant Joan a la Sagrada Família era una tradició de barri i com podreu comprovar amb els dos anuncis que reprodueixo, un del 1950 i l’altra del 1951 tenia un fort abast ciutadà i eren moltes les persones que hi anaven des de diferents punts de Terrassa.
La revetlla es feia al Centre parroquial de la Sagrada Família, al carrer Infant Martí, la nit del 23 de juny i en l’anunci del 1950 podem apreciar que s’aprofitava la celebració per lliurar els premis als concursos de catifes de flors que es feien per Corpus i dels que ja n’he parlat en anteriors posts.
He trobat curiós que a l’anunciar el que farien parlin de cants, humor, ballets i “Payeses en acción” i és que no sé a que es refereixen al parlar d’aquests pagesos.
En l’anunci del 1951 la curiositat la trobem al peu de l’anunci on ens informa que “Para encargos casa Felisa, portal de San Roque 35 Servicio de Bar con sus tradicionales Cocas de San Juan”. Jo coneixia la casa Felisa com una tenda de joguines i no com un establiment amb bar que venguessin coques. Algú pot aclarir lo dels pagesos i lo de la casa Felisa?
Una dada: tingueu en compte que la inauguració de l’església de la Sagrada Família s’havia fet el 17 de juny del 1951, just entremig de les dues revetlles que avui he triat per parlar d’aquest record.
A ca la Felisa no tenien Bar sinò que venien joguines, primer era una botiga a la banda esquerra anant a l’estació que tenia un aparador llarg abans d’entrar ja que era la part que van ensorrar quan es feu la ampliació del carrer. Després va canviar de costat i va anar a la cantonada amb el carrer de la Cisterna on hi havia una sabateria d’un senyor que es deia Font, que tenia tres filles molt maques i una d’elles es va casar anb el Marc Armengol.
Mai havia estat un bar. Crec que l’anunci vol dir dues coses diferents, l’una els encarrecs a ca la Felisa i l’altre no té res a veure amb la primera, el sevei de bar que segurament és el del Centre Parroquial.
“Para encargos casa Felisa, portal de San Roque 35 . Servicio de Bar con sus tradicionales Cocas de San Juan”.
El propietari de casa Felisa, del qui ara no recordo el nom, estaba molt lligat a la Parroquia i era qui venia les entrades anticipades.
El servei de bar era a la pista a on es feia la revetlla.
“Payeses en acción” No diu en “accion”, diu en “cuestion” que encara és més curios.
El propietari de CA LA FELISA es diu Vicenç Mampel que protagonitzava els pastorets (Bato y Borrego)amb en Josep Amescua (Pepito de les basures) també al centre parroquial de la Sagrada Família.
A ca la Felisa hi havia la Felisa, en Mampel seria el seu marit, però jo recordo que es va casar amb un senyor gran que deien que tenia molts diners. Seria que s’havia quedat vidua o separat ?
M’agradat molt veure el Josep per aquí. Lo del cognom Mampel em sonaba molt, pero com que no estava segur del tot no ho havia comentat.