Un torero de Terrassa

21 06 2009

"El Molinero"

"El Molinero"

Que jo sàpiga, Terrassa no ha tingut mai una plaça de braus permanent, de manera que és difícil que surtin toreros terrassencs.

El fet curiós l’he trobat en un retall del diari “Tarrasa Información” del dia 5 de novembre del 1963 i en el que ens parla de que una nova penya taurina anomenada “El Cordobes” apadrina el “novillero” Francisco José “El Molinero” i que segons indica era terrassenc d’adopció.

Que se’n va fer d’aquest torero, si va arribar a torejar en alguna plaça important o si és va quedar en promesa és una part de la història que desconec i que deixo aquí oberta per si algú la pot completar. Un altre torero terrassenc va ser el “Lici“.

1965

També us mostro un anunci de la penya “el cordobes” de l’any 1965 i on podreu comprovar que estava situada al carrer Gibraltar, 161 en el bar “José María“. Altres penyes taurines de la ciutat van ser, la penya Amador-Fuentes i la del bar El Tendido 5 a ca n’Anglada.

Davant dels comentaris rebuts afegiré un parell de retalls de la premsa per si ajuden a aclarir una mica més la història de les curses de braus a la nostra ciutat:

març - 1950

març - 1950

juny - 1951

juny - 1951

El primer correspon a un Festival Tauri organitzat l’any 1951 i en el que parla obertament de la instal.lació d’una plaça de toros a Terrassa, davant de l’Acondicionament.

L’altra correspon a un retall de premsa en que es parla d’una “novillada” en una plaça de toros que a més es farà servir per altres actes de la Festa Major.

L’any 1965 es fan fer mes novillades a Terrassa, com podreu comprovar en els documents adjunts, aportats pel Rafael A. El primer és d’una novillada del 9 de maig del 1965 en que van saltar dos espontanis i que ja era la segona que es feia aquella mateixa temporada. L’altra fa referència a un festival taurí per la lluita contra el Càncer de data 22 de maig del 1965 i que es va complementar amb una cavalcada pel centre de la ciutat.

novillada 1965 festival taurino 1965 22-05-65 festival taurino


Accions

Informació

2 responses

22 06 2009
Ricard Font Serra

Cert que Terrassa no ha tingut mai una plaça de braus, però si mal no recordo, un any per Festa Major en van montar una al camp dels kubales, devant d’on ara hi ha l’hotel Don Cándido. També crec que abans se’n havia montat una a la Plaça del Progrés. Si algú ho recorda que ho confirmi ja que això passava quan jo era molt petit, anys 40 i no ho recordo amb nitidesa.

22 06 2009
Ricard Font Serra

El 1949 o el 1950, en una plaça que hi havia entre la piscina d’en Vilar (la piscina vella) i la carretera de Martorell, uns veïns de can Aurell, hi van organitzar una novillada per la Festa Major.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: