El primer pas zebra de Terrassa

9 06 2009
retall 1963

retall 1963

Tots quan passem d’una acera a una altra normalment intentem fer-ho pels anomenats passos zebra. El que ja segurament no coneixem és quan es van començar a pintar aquestes ratlles a la nostra ciutat.

El retall que il·lustra aquest record és del dia 10 de desembre de 1963 i ens indica que la ciutat de Terrassa ja havia decidit, entre les diferents mesures per ordenar el trànsit a la ciutat, pintar aquests senyals al terra en algunes cruïlles del centre de la ciutat, tal i com es pot apreciar en la foto de l’article, tot i que no indica exactament a quin lloc pertany.

Així dons ja fa més de 45 anys que estem rodejats de passos zebres i encara no hem inventat cap sistema millor per senyalitzar els passos pels vianants.

El meu record personal d’aquests passos és el d’un dia en que havia plogut i, al passar pel damunt d’una de les ratlles pintades, vaig fer una patinada amb la moto que encara ara no entenc com no em vaig esberlar el cap (a més, era una època que no era obligatori portar casc).


Accions

Informació

2 responses

9 06 2009
Ricard Font Serra

Per evitar aquestes caigudes de moto, a llocs com el Paseig de Gràcia de Barcelona han pintat el pas zebra a través en comptes de longitudinal al sentit de la marxa.

9 06 2009
josep badrenas

Observo que era un carrer molt estret… tenia com a molt quatre metres d’amplada ja que només hi han cinc ratlles blanques, que més les interlineals són com a màxim 10 espais d’un màxim també de 40 cm. que segurament no hi arrivaba… Amb un sis-cents aparcat, només podia passar-n`hi un altre, es a dir, d’una sola direcció. No obstant, segur que era un carrer cèntric… alguna cantonada de la rambla post riuades?
Avui es pinten amb pintures antilliscants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: