La Taula d’orientació geogràfica de La Mola

7 06 2009

retall 10-10-60

retall 10-10-60

taula molaAquesta primavera vaig anar a la Mola i observant els Pirineus nevats vaig intentar esbrinar el nom d’alguns cims i, per poder-ho fer sense por a equivocar-me, em vaig atansar a la taula d’orientació que hi ha al costat del  monestir i que ens mostra tots els noms dels cims que ens envolten.

Aquest fet, va fer que recordes que aquesta taula ja porta en la Mola prop de 50 anys. El fet és que el diumenge 30 d’octubre de 1960 es va celebrar una festa a la muntanya de Sant Llorenç en la que es va col·locar  precisament aquesta “Taula d’Orientació Geogràfica” . Es tracta d’una taula feta amb ceràmica de colors i gres i l’autor en va ser en Ramon Folch.

A les 11:30 del mati va ser transportada en helicòpter des de Sabadell i la seva inauguració va anar a càrrec del President de la Caixa d’Estalvis de Sabadell,  Sr. Andreu Grau Molins, entitat que va finançar la seva realització amb motiu del seu primer centenari. La benedicció la va fer en Mossèn Ernest Mateu, que posteriorment va oficiar una missa amenitzada per la Coral de Radio Terrassa. Recordeu dons quan pugeu a Sant Llorenç que l’any que ve la taula complirà 50 anys.


Accions

Informació

5 responses

7 06 2009
Ricard Font Serra

Efectivament la taula d’orientació de la Mola és sabadellenca, pero la que hi ha al Montcau és Terrassenca i va ser dibuixada per Joan Duch i Agulló.

10 09 2009
Marc Serrano i Òssul

Enhorabona i gràcies per l’anotació des de l’Obra Social Caixa Sabadell. Estem treballant per renovar la taula d’orientació geogràfica de la Mola ben aviat: el dia 20. Més informació a http://www.obrasocialcaixasabadell.org/HTML2007/ActividadesAgenda.aspx?Idioma=cat&IdSeccion=&AgendaId=732. ¡Tots hi sou convidats!

27 06 2012
José de Quadras y Sans

La iniciativa de la primera tabla de Orientación fue del Centre Excursionista de Catalunya “CEC “que en aquella época estaba presidido por mi Tío Abuelo Luis de Quadras y Castañer, dada la relación que tenia mi familia con el monasterio, pues entonces todavía era propiedad de su sobrino. Y el dibujo era de de su hermano Santiago de Quadras y Feliu.

27 06 2012
Ricard Font Serra,

La taula actual, és una corona circular oberta pel diàmetre de forma que es pot entrar al centre, es de ceràmica esmaltada, practicament inesborrable, crec que és feta fora d’Espanya això si a Europa. Alemanya o Suïssa. Es veu d’una gran qualitat.
Nota: Malauradament aquesta taula ha estat objecte d’una bretolada i l’han trencada per tres punts. Podeu veure el seu estat actual a: http://excursionisme.wordpress.com/2012/05/25/incivisme-al-parc-natural/

28 06 2012
Ricard Font Serra,

He mirat la imatge de la taula destroçada, i jo que sempre faig comentaris, en aquest cas respecte als incivilitzats que han tingut que pujar a la Mola per fer bretolades, no comentaré res ja que posaria paraules que no seria bo de publicar, la mes suau seria fills de p.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: