El carrer de Salmerón fa 100 anys

24 08 2010

Ja he tornat de vacances i reprenc aquest bloc de records amb moltes ganes de que entre tots tornem a recordar molts d’aquells petits detalls de la nostre vida. Com sempre ja sabeu que aquest és un espai obert a tothom i que qualsevol cosa que vulgueu aportar serà molt ben rebuda. Tinc alguns records pendents per publicar d’aportacions vostres i us demano disculpes pel retard en publicar-les, però durant els propers dies intentaré recuperar uns quants records sobre el cinema a Terrassa que he anat recollint.
Però perquè no sigui dit avui dedicarem el record a un fet que va passar avui fa justament 100 anys: el 24 d’agost de 1910 es va procedir a obrir el carrer de Salmerón tal i com podeu comprovar en un retall del diari “La Comarca del Vallès”. El carrer tal i com indica el text anava des dels terrenys de la torre del Sr. Salvans fins a la caseta del guarda de consums, situada al costat de la via del tren del nord i que com d’altres que hi havia a les entrades de la ciutat s’encarregava de cobrar una taxa a les mercaderies que entraven a la vila.
Una dada: El carrer va canviar de nom pel de General Sanjurjo desprès de la guerra civil, però amb la democràcia va recuperar la seva antiga denominació. Per cert el nom del carrer es va posar en honor del Sr. Nicolás Salmerón Alonso (1830-1908) que va arribar a ser president de la República Espanyola l’any 1873.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: