La carretera de Martorell i les seves corbes

13 10 2008
La carretera de Martorell sense asfaltar

La carretera de Martorell sense asfaltar

La carretera de Martorell es va inaugurar el 7 d’abril de 1885, desprès de dos anys d’haver-se iniciat els treballs d’explanació dels terrenys. La nova carretera tenia una longitud de 14,35 quilòmetres, que segons s’indica es poden recórrer en  menys d’una hora i mitja.

El dia 19 del mateix mes, l’agencia Julia Trullàs, situada al número 8 del carrer de la Font Vella ja anunciava la disposició d’un cotxe (suposo que devia ser una tartrana o quelcom de similar) que sortia diàriament de Terrassa, a dos quarts de cinc del matí, en direcció a Martorell – veure foto amb la masia de Ca n ‘Aurell).

Aquesta carretera sembla que no ha canviat gaire al llarg dels anys i tot i les urbanitzacions que s’hi han fet, els incendis que ha sofert i la presencia de la prostitució als seus marges, segueix donant servei als qui volen anar cap aquelles contrades. Jo tinc un record molt dolent de les seves corbes i perillositat ja que quan estudiava s’hi va matar un company amb un accident de cotxe. Se’ls va espatllar el neteja vidres, plovia i la mala visibilitat els va jugar una mala passada. Per cert, si mai us passa, us recomano fregar el vidre amb una patata o mullar el vidre amb una mica d’orina, la làmina que s’hi formarà farà relliscar la pluja i podreu arribar a casa amb una mica de prudència.


Accions

Information

3 responses

14 10 2008
Ricard Font Serra

Hom en diu la carretera dels onze, ja que son onze el quilòmetres de pujada i corbes.

16 10 2008
josep

Ricard: m’has “trepitjat” el comentari. He entrat per a comentar que es deia “els onze” i la gent anava amb bicicleta “a pujar els onze” precisament pel que tu dius: onze kilometres de corves i pujada, per cada banda.- Anar a Martorell era tota una epopeia per lo mal comunicat que estava amb el Valles.

20 01 2009
ANTONIO GONZALEZ ROLDAN

NUESTRA PANDILLA DE AMIGOS IR AL LLOBREGAT A DARNOS UN BAÑO ERA UN PLACER CON TANTA CURVAS .
POR CIERTO UN AMIGO MIO DEL TORRENTE DE LA MAURINA SE MATO CON UNA MONTESA IMPALA

Deixa un comentari