La carretera de Martorell i les seves corbes

13 10 2008
La carretera de Martorell sense asfaltar

La carretera de Martorell sense asfaltar

La carretera de Martorell es va inaugurar el 7 d’abril de 1885, desprès de dos anys d’haver-se iniciat els treballs d’explanació dels terrenys. La nova carretera tenia una longitud de 14,35 quilòmetres, que segons s’indica es poden recórrer en  menys d’una hora i mitja.

El dia 19 del mateix mes, l’agencia Julia Trullàs, situada al número 8 del carrer de la Font Vella ja anunciava la disposició d’un cotxe (suposo que devia ser una tartrana o quelcom de similar) que sortia diàriament de Terrassa, a dos quarts de cinc del matí, en direcció a Martorell – veure foto amb la masia de Ca n ‘Aurell).

Aquesta carretera sembla que no ha canviat gaire al llarg dels anys i tot i les urbanitzacions que s’hi han fet, els incendis que ha sofert i la presencia de la prostitució als seus marges, segueix donant servei als qui volen anar cap aquelles contrades. Jo tinc un record molt dolent de les seves corbes i perillositat ja que quan estudiava s’hi va matar un company amb un accident de cotxe. Se’ls va espatllar el neteja vidres, plovia i la mala visibilitat els va jugar una mala passada. Per cert, si mai us passa, us recomano fregar el vidre amb una patata o mullar el vidre amb una mica d’orina, la làmina que s’hi formarà farà relliscar la pluja i podreu arribar a casa amb una mica de prudència.


Accions

Informació

3 responses

14 10 2008
Ricard Font Serra

Hom en diu la carretera dels onze, ja que son onze el quilòmetres de pujada i corbes.

16 10 2008
josep

Ricard: m’has “trepitjat” el comentari. He entrat per a comentar que es deia “els onze” i la gent anava amb bicicleta “a pujar els onze” precisament pel que tu dius: onze kilometres de corves i pujada, per cada banda.- Anar a Martorell era tota una epopeia per lo mal comunicat que estava amb el Valles.

20 01 2009
ANTONIO GONZALEZ ROLDAN

NUESTRA PANDILLA DE AMIGOS IR AL LLOBREGAT A DARNOS UN BAÑO ERA UN PLACER CON TANTA CURVAS .
POR CIERTO UN AMIGO MIO DEL TORRENTE DE LA MAURINA SE MATO CON UNA MONTESA IMPALA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s