Records del cinema a Terrassa (els programes de cine)

5 11 2010

Faig referència al record que molts terrassencs tenen d’aquells programes de mà que es lliuraven a la sortida dels cinemes als anys 40 i 50 i que es van fer molt populars ja que servien per anunciar quines pel·lícules es projectarien a la ciutat en les properes setmanes. Hi ha molta gent que els ha col·leccionat i segur que molts terrassencs en tenen un munt de guardats a casa seva.
Us mostro en aquest record els que conservo i que, com podeu comprovar, pertanyen als principals cinemes del centre de la ciutat, ja que són els que els meus pares solien anar. Gràcies a que van decidir conservar-ne alguns avui us els puc mostrar, tot i que algun ha sofert el pas del temps i ha engroguit una mica.

Durant els descansos, a més dels anuncis d’establiments de la ciutat (veure post dedocat a aquest tema), també es pasaven filmines anunciant properes estrenes.
Actualment aquesta pràctica ha estat substituïda pels passis dels anomenats “trailers” (resum de les properes pel·lícules a estrenar).
Una curiositat: com podeu comprovar n’hi havia d’especials, amb doble tamany i d’altres troquelats o amb peces animades (llàstima que el detall del moviment dels dos programes no el pugui mostrar amb aquesta imatge estàtica).



Accions

Information

3 responses

6 11 2010
Ricard Font Serra

He recordat també que a més dels trailers, el nodo, i algun anunci, a l’hora de sortir del cine sortia un rètol a la pantalla, que deia: NO SE OLVIDA NADA EN EL ASIENTO?

6 11 2010
Ricard Font Serra

Col:leccionar, programes de cine, és un dels temes interessants, per col·leccionistes. Actualment en els mercats del vell, podreu trobar-ne molts i a un preu, variable de manera que si bé n’hi ha a preu mòdic, també alguns més buscats són molt cars.

9 09 2012
albert roma cabeza

Encara guardo com or uns dos mil programes recollits cine per cine de Terrassa, on hi vivia al c/ Dr. Pearson, els anys 40 al 50.

Deixa un comentari