El cavall blanc dissecat de Dalí

8 03 2011

Havíeu sentit a parlar mai d’aquest record tant inversemblant? A Terrassa es tenia que dissecar un cavall blanc per encàrrec de l’excèntric artista Salvador Dalí. Com podeu comprovar amb els retalls de premsa de l’any 1970, l’encàrrec es deia que es faria al Sr. Joaquim Jover, un afamat taxidermista que, pel que diuen, ja havia dissecat fins i tot uns lleons que havien aparegut prop de Terrassa amb el cap tallat i que sembla que havien sortit d’un Circ.

En la noticia es parla de que aquest cavall blanc dissecat el geni Dalí el vol per decorar una part del seu nou castell (suposo que es deu tractar del castell de Púbol). La veritat és que al llegir aquesta noticia m’ha costat de creure-me-la i per això l’he volguda compartir amb vosaltres. Algú en sap alguna cosa de com va acabar la història? Es va arribar a dissecar aquest cavall blanc i, dels lleons, que se’n va fer?

Nota.– Sembla que finalment es va fer, ja que he esbrinat que al castell de Púbol hi ha el cavall dissecat (veure foto).


Accions

Information

3 responses

9 03 2011
Francesca

NO ho havia sentir dir mai, però ara al llegir he mirat per internet, i sí, sembla ser que està al castell de Púbol on hi vivia la Gala, en fi…. sopren tot i que era un personatje tan excèntric, aixó sí tot un geni de la pintura i la imaginació.

9 03 2011
Ricard Font Serra

Jo ho havia sentit dir, però no en sé cap detall.
També he sentit dir i no sé si és veritat, que va fer matar una vaca en ple carrer de Nova York i que pintava un quadre amb la seva sang, portant com a mocador de butxaca de l’americana una truita a la francesa, tot plegat perque la prensa parlés d’ell.

6 02 2016
Francesc Magrané

Aquest Taxidermista, Sr. Jové, tenia la botiga o el negoci al carrer Miquel Àngel, entre Carrer del Torrent i carrer de Amadeo de Saboia.
El cavall el va tenir exposat a l’aparador de la seva botiga molt de temps fins que el degueren entregar. Jo hi passava molt sovint ja que quasi érem veïns
Més tard, aquest cavall dissecat, el va fer servir el pintor surrealista per fer-hi el retrat a la neta del general Franco.

Deixa un comentari