La “torna” de “cal forner”

11 01 2008

barres de pa Avui he anat a comprar una “baguette” de pa i quan he preguntat quan pesava la peça que m’han ofert, m’han dit que era de mig quilo. Quan he arribat a casa l’he pesada i feia poc més de 350 grams.

I ha estat en aquell moment en que m’he recordat que de petit, quan anava a comprar el pa amb la mare, el forner de “Cal Ros”, al carrer Topete, sempre pesava la peça i tallava un boci de pa fins a completar el pes que li havíem demanat.

Aquest boci de pa li dèiem la “torna” i recordo que mai arribava a casa, ja que aprofitava per menjar-m’ho durant el camí, i és que jo sempre he estat bastant panarra. Us imagineu ara demanant la “torna”? Ens haurien de donar una barra sencera …


Accions

Information

Una resposta

5 03 2008
Josep Badrenas

Recordo perfectament aquest fet.- Tots els forners tenian un “tallant” per tallar els trossos de pa de la torna, que era un suport amb uns cisalla gran que era sobre el taulell,. Sempre hi havia un tros de “barra” d’on anaven tallant i tot el voltant era ple de costetes.- ¡¡Com ha canviat tot!! ara el comprem a la benzinera, en el millor dels cassos.

Deixa un comentari