El “Pumby” a cal Grau

10 01 2008

pumbyrevista infantil pumby De petit m’agradaven molt els tebeos i, entre aquests, recordo molt especialment una publicació que es deia “Pumby” de la que en guardo uns quants exemplars. Avui fullejant-los he trobat aquest especial de Nadal i reis del 1966 i m’ha semblat adient publicar-lo coincidint amb aquestes dates.

El dibuixant del personatge era un tal José Sanchis d’origen valencià, nascut el 1932 i crec que encara és viu. La revista Pumby va aparèixer per primera vegada l’any 1955 i va durar fins el 1984.

El preu de la revista en aquells anys era de 8 ptes, tot i que els especials costaven una mica més. La majoria de còmics els comprava a Cal Grau, una llibreria única tancada l’any 2007 Dia de tancament de la llibreria Grau , just quan tenia que celebrar el 75 aniversari de la seva inauguració l’any 1932. Anunci publicat el desembre de 1932 (per cert, fixeu-vos amb el nom de carrer a l’època de la república …)

I a vosaltres, quins tebeos us agradaven més?

Anuncis

Accions

Informació

8 responses

10 01 2008
xavier caballe

No tindràs fotos de l’interior de la Llibreria Grau? Especialment m’agradaria alguna foto de quan la portava el pare… aquella època en que la muntanya de llibres acumulats arribava a reduir l’espai lliure a un petit cercle al voltant la porta i el passadís que anava a l’interior.

Resposta.- Mirarè a veure si en trobo alguna.

11 01 2008
Núria Masdéu

És cert, que hi van trobar una moto, sota els llibres?

Jo llegia el Tintín, l’Astèrix…

Resposta: Puc assegurar-te que és ben cert i, fins i tot, durant un temps va estar expossada a l’aparador (crec que era una “Guzzi” del fill).
Gràcies per la teva aportació.

14 01 2008
Margarita

Hace mucho tiempo que estoy fuera, pero nací y pasé toda mi niñez. Cal Grau era en la Carretera de Castellar, frente a la Santa Creu?

Resposta: El “Cal Grau” del que estem parlant estava al carrer de Sant Pere (correcció: C/ de Gavatxons).

17 01 2008
xavier caballe

No… estava al carrer dels Gavatxons.

Resposta: Tens tota la raó, disculpa l’errada.

5 03 2008
Josep Badrenas

El pare Grau, se sabia de memòria tots els llibres que tenia a la venda; els baixos eran coberts de munts de llibres de tota mena i a l’altell s’hi pujaba per una escaleta del fons de la botiga tambe plena de llibres per tots els graons. Tenia llibre vell i nou: Li demanaves un titol o un autor i de memoria et deia si ho tenia i anava directament a buscarlo entre les muntanyes que hi havia,. Igualment amb les revistes de tota mena. En quant als “còmics” a mi els que mes m’agradaven eran els de “Roberto Alcàzar y Pedrin”, el “Guerrero del antifaz” i mes infantils el Pulgarcito, el TBO i agun altre dels que ara no recordo el nom.- D’humor ja mes adult, el que es deia P.Z. (pezeta) i que valia una pesseta. Lo de la moto es ben cert; jo recordo haverla vist al pasadis principal de la botiga.

28 05 2008
xcaballe

Finalment vaig trobar les fotos de la Llibreria Grau: La Llibreria Grau de Terrassa.

24 05 2009
amadeu

llastima.
la conoci en el 2003, fecha que vine a vivir a terrassa, y fui un asiduo.
una maravilla.
nos van quitando lo bueno, y desnudando poco a poco los sitios que podian
ser un buen referente añejo de nuestros recuerdos……………..

11 02 2015
pepet

Pumby era molt infantil i per nens fins a 10 anys, després ens pasabem a la Bruguera amb la seva violencia y més tard a la Vertice amb tots els freaks de Marvel.Pumby va patir la competencia de Bruguera y Vertice y Buru Lan, Pumby podia haber estat tant famos com els personatges de Disney, el dibuixant tenia creativitat de sobres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s