El tren blanc de la Molina i les matinades dels diumenges d’hivern

23 02 2013

tren blanc pont de ribesAvui el record no és específicament de Terrassa però si que hi té quelcom a veure. És tracta del anomenat “tren blanc” que passava per l’estació del Nord cada diumenge durant en l’època de l’hivern (de gener a març) i et deixava a l’estació de la Molina.
El tren sortia de Terrassa a les 5 menys 10 de la matinada i tornava de la Molina a les 6 i vint de la tarda i estava organitzat entre d’altres entitats pel Centre Excursionista de Terrassa amb la col•laboració de la RENFE.
Jo recordo haver-lo agafat diverses vegades i vull dir que era molt divertit doncs la gent que t’hi trobaves era majoritàriament gent jove amb ganes de passar-s’ho d’allò més bé.
Jo llavors no sabia esquiar i de fet ara encara no en sé, però arribaves a la Molina i si no llogaves uns esquís et podies divertir molt baixant amb plàstics per els terraplens de neu. En aquella època encara no existien els canons de neu i si a la “pista llarga” no hi havia massa neu l’acumulació de gent feia que sembles la Rambla de Barcelona.tren blanco molina 12-1-67
Potser algú dels que ens segueix tindrà algun record del tren blanc, si és així aquí teniu l’oportunitat d’explicar-ho.
Per il•lustrar aquest record us incloc un article del Diari de Terrassa de l’any 1967 en que parla del tren blanc i una fotografia del tren (autor: Jordi Rallo) dels anys 80, tot travessant el pont de la N-152 desprès de passar Aigües de Ribes.
Actualment si cerqueu la denominació de “trenc blanc” encara trobareu el que surt de Barcelona i enllaça amb Puigcerdà.


Accions

Information

4 responses

23 02 2013
Ricard Font Serra

Fixeu-vos que la nota del diari diu de Manresa a la Molina, no obstant el post diu de Terrassa a la molina. Qui té raó?
Resposta: la nota pot dir el que vulgui però el tren l’agafavem a l’estació del Nord aixó si que us ho puc ben assegurar.

24 02 2013
Josep Badrenas

Jo tambe havia anat a la Molina amb el tren blanc, a primers dels anys 60. Tampoc, com en Santi, no sabia ni se esquiar, pero recordo que vàrem llogar uns esquis,i els vàrem dur a coll tot el dia. Es llogaven aqui a terrassa mateix, a Deportes Alpinos a la Rutlla.i s’havien de tornar el dilluns sino et cobraven un suplement.Suposo que lo que comenta en Ricard es perque el tren venia de Manresa i tenia parada a Terrassa i ja fins la Molina suposo que no paraba enlloc mes. .

14 06 2013
Enric

aquest tren devia fer alguna conexió a Montcada Bifurcació ?

4 10 2014
Antoni Escuer

Si i tambe parava a Vic

Deixa un comentari