El bon cafè del Brasilia

8 03 2013

brasilia 28-05-62Segur que molts de vosaltres recordareu el popular cafè Brasilia situat al Raval (bé de fet encarà hi sou a temps d’anar-hi doncs segueix obert).bar brasilia 2012
El fet és que he trobat una anunci en que agraeixen a tots els que han intervingut en les obres de l’establiment i m’ha fet il•lusió compartir-lo amb vosaltres.
L’anunci es va publicar el 28 de maig de 1962 i en les fotos podem apreciar el Brasilia dels nostres records amb la seva llarga barra, tant típica dels primers snack-bar que aquells anys es començaven a popularitzar a la nostra ciutat i del que Las Vegas, de la plaça Vella, en va ser el seu primer exponent. La inauguració del local es va fer el dia 15 del mateix mes de maig del 1962.
Fixeu-vos bé amb els anuncis de les empreses que hi van intervenir ara fa poc més de 50 anys i veureu com passa el temps ja que moltes d’elles ja formen part també dels records, tot i que alguna segueix al peu del canó.
El constructor va ser el popular Mampel, i qui no recorda l’Isidre Galí, per no dir rés de la centenària Ferreteria Paloma. Algú en sap alguna cosa dels altres noms que surten als anuncis?bar brasilia 14-5-62
Jo del Brasilia en tinc molt bons records ja que amb la promesa (llavors es deia així) hi anàvem moltes tardes a fer un refresc quan sortíem d’estudiar de la biblioteca de la Fontvella. També recordo haver-hi trobat molts del polítics que han passat per l’ajuntament fent un cafè o esmorzant-hi. Aquest era un lloc molt popular i el cafè que hi servien de molta qualitat. De fet ja el dia de la inauguració deixaven ben clar que la seva especialitat era la “crema de cafè”.
Nota: Gràcies a un comentari rebut a facebook per part deToni Germain: el propietari era l‘Isidre Brunet, jugador del F.C. Terrassa i que havia jugat amb el Real Madrid.


Accions

Informació

One response

12 03 2013
Pere Vives

Dels altres noms, no en puc dir res; però, pel que fa a un altre aspecte, crec que sí: el propietari del Brasília – em sembla que el primer propietari, el fundador de l’establiment- va ser un il•lustre futbolista terrassenc: Isidre Brunet, possiblement el jugador que més temporades ha vestit la samarreta del Terrassa (des de mitjans dels 50 als primers 70, en dues etapes diferents). Brunet va ser fitxat pel Real Madrid, a l’època en què a l’equip blanc Paco Gento era titular indiscutible en la posició d’extrem esquerre (que era la que en principi ocupava Brunet). Indesbancable Gento, Brunet va ser traspassat al Còrdova al cap d’un parell de temporades, abans que tornés definitivament al Terrassa (quan es va inaugurar l’Estadi Municipal, avui “Olímpic”). Possiblement Brunet sigui l’únic terrassenc que ha jugat amb el Real Madrid. (Per cert, i de passada, crec que, ara que l’Esport terrassenc ha concedit una menció especial -a la darrera Nit de l’Esportista- al gran Andreu Capó, s’hauria pogut rescatar de l’oblit també a Brunet; repeteixo: possiblement el jugador amb més partits vestint la samarreta del Terrassa.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: