Plaça del Dr. Robert o del Dr. Fleming?

28 11 2018
monument caiguts i mútua antiga

monument caiguts i mútua antiga

Avui publiquem un record de l’amic Font que diu:

“Tots els d’una certa edat recordem la plaça dels caiguts amb el seu monument, que a la transició va ser enderrocat i vam perdre l´ocasió de posar-li el nom de plaça del Dr. Sir Alexander Fleming, del que ja n’hi ha una estàtua a l’entrada de la Mútua (veure foto). Per cert que l’escultura de la Mútua es del terrassenc Bach Esteve.

Gairebé tots li devem la vida doncs va ser el descobridor de la penicil·lina un poderós antibiòtic que molts hem tingut d’usar. Però li varen posar el nom d’un alcalde mexicà de Barcelona Dr. Robert què, al meu entendre, a Terrassa i als hospitals s’ho mereix menys que el Dr. Fleming“.

Nota: hem trobat molt adient aquest comentari i creiem que potser caldria un revisió del nomenclator o fins i tot la possibilitat de que els ciutadans en diguessim quelcom en aquest sentit ara que es parla tant de la participació ciutadana, no?


Accions

Informació

2 responses

28 11 2018
Ricard Font i Serra

No es que tingui res contra el Dr. Robert però a Terrassa hi ha molts llocs per recordar-lo i no precisament mútua, hospital universitari, hospital de St. Llàtzer escola d’infermeria etc.. Com ja dic en el comentari aquí s’hi adiu el Dr. Fleming, qui no estigui d’acord en mi que ho digui i no ho dic al revés ja que crec que tothom ho creu com jo.
He mirat al “callejero” i prop del pont d’Olesa hi ha un petit carrer que li han posat el nom que ens ha salvat la vida Dr. Fleming, proposo fer el canvi amb el del Dr. Robert.

29 11 2018
Ricard Font i Serra

Per qui no ho sapiga, Alexander Fleming fou un biòleg, bacteriòleg i professor universitari escocès guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l’any 1945, famós per ser el descobridor de la penicil·lina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: