Un calendari del 1976 de l’Agut per felicitar el nou any

31 12 2017

Avui hem triat la imatge d’un calendari de paret editat per la fabrica Agut S.A. corresponent al 1976, i en el que felicitaven el nou any a tots els seus clients i proveïdors, per desitjar-vos a tots un Feliç 2018.

Per sort l’edifici de la fàbrica de ca l’Agut s’ha conservat gràcies a que un gran supermercat la convertit en un espai útil per la ciutat. Però per els qui el recordin com a fàbrica hem triat una imatge del 1974 en que es pot apreciar molt be l’imponent edifici que s’hi va construir i els camps que encara l’envoltaven, en una zona de Terrassa que estava en bona part sense urbanitzar i, fins i tot, l’actual avinguda Josep Tarradellas és encara de terra.

Fixem-nos en les vies del tren del nord que passaven pràcticament a tocar de l’edifici i que per aquest motiu l’entrad principal estava ubicada al carrer Marquès de Comillas, 1.

Com a curiositat podem fixar-nos en els avenços en comunicació que anunciaven en la seva targeta: Telex i Telegrames.

Anuncis

Accions

Informació

One response

2 01 2018
Josep Badrenas

Per preparar l’esdevenir d’un any nou, res millor que un calendari. Lo primer que fem al rebre’l és mirar en que cau la Setmana Santa, les festes assenyalades i les vacances, els que en facin. No és el meu cas. Com a record d’altres temps mes o menys contemporanis, em ve a la memòria que es va posar de moda fer calendaris per a obsequiar als clients o col·laboradors, com a una atenció molt especial. La majoria de comerços editaven el seu calendari. Una làmina a colors, que eren paisatges de muntanyes , platges, o castells o be sants o santes, alguns amb figures del Sagrat Cor i a sota, grapat, els dotze fulls dels mesos. Encara avui se’n veu algun però ja esta passat de moda. A casa, des de fa uns quants anys, un membre de la família que és dissenyador gràfic, ens obsequia amb un calendari a cada familiar, ple de fotografies ben distribuïdes per mesos dels nets, amb les dates de naixement i sant de cadascun senyalades i així no ens descuidem de felicitar-los. Els guardem tots i ens serveixen per veure créixer els nets d’un any a l’altre. Menció especial en aquest tema de calendaris, és per a la Caixa d’estalvis de Terrassa, i també per la Caixa de Pensions, que editaven uns calendaris molt xulos per obsequiar els seus impositors, però que havien de fer un ingrés al seu compte per a obtenir-ne un. Però valia la pena…. FELIÇ ANY 2018 I SEGÜENTS, PER A TOTHOM.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s