Totes les portades dels programes de la Festa Major de Terrassa

1 07 2016

1850 FMT modernaPer celebrar la Festa Major de Terrassa 2016 des dels Records de Terrassa ho volem fer amb la publicació d’una pàgina especial, on podeu gaudir de totes les portades dels programes de Festa Major que s’han editat a Terrassa, des del 1900.

Podeu accedir a la pàgina des del menú superior o fent click a:

https://recordsdeterrassa.wordpress.com/programes-de-festa-major/.

Cal tenir en compte que abans de la guerra civil era molt comú que certs establiments editessin programes de la Festa Major com a regal pels seus clients i d’aquest pot ser que n’existeixin alguns dels que no en tinguem coneixement (la foto correspon a un programa recentment descobert del 1923).1923 FMT

Estem segurs que es tracta de la mostra més exhaustiva que mai s’hagi publicat de les portades dels programes de Festa Major de Terrassa i per primera vegada la podeu gaudir des d’aquest espai obert a tothom.

Fem un agraïment especial al Arxiu Municipal, Arxiu Històric, Biblioteca Central i també al Rafael Comes, al Ricard Font i al Jan Grau, per la seva ajuda desinteressada en la creació d’aquest llistat.

Si algú disposa d’algun programa que no surti reflectit en aquest llistat, preguem ens ho faci saber per tal de poder-lo incorporar i fer més complerta la mostra.


Accions

Informació

3 responses

1 07 2016
Ricard Font i Serra

Ultimament, es fa un programa normal, diriem gros, i un programa petit que és un resum per dur a la butxaca. Jo procuro cada any guardar-ne un de cada.

2 09 2016
Ricard Font i Serra

En Pérez, un secretàri que tenia l’alcalde Clapés que feia tota la feina, ara no recordó el seu nom complert, em va demanar un dia anar a l’impremta que feien el programes de festa major i que era en una barriada on era millor anar en cotxe. Jo tenia un dos cavalls Citroën i el vaig ascompanyar i el que recordo és que quan ja marxavem els va recordar la peseta per programa que li havien de reservar de la factura per a ell.

16 09 2016
Ricard Font i Serra

En Pérez, com que treballava molt, també manava molt i li deiem l’alcalde Pérez. Si et posaven una denuncia (multa) i eres amic d’ell li portaves, te la signava, la portaves a la caixa de l’ajuntament i no la tenies de pagar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: