El parvulari “San Cristóbal o SanCosme”

28 06 2016

parvulario sant cristobal - san cosme 151Hem rebut un comentari demanant-nos si teníem informació del parvulari que abans ocupava les instal•lacions de l’actual biblioteca del districte 2 de Terrassa i per donar una breu resposta i amb la intenció de motivar als nostres lectors per si poden aportar més informació, publiquem les dades que tenim.

En una fitxa del “parvulario San Cristóbal” (creiem que es va inaugurar cap als anys 50/60), del carrer Sant Cosme 151, realitzada l’any 1971, trobem una breu explicació que indica que tenia una capacitat de fins a 59 alumnes en una única aula. La superfície construïda era de només 70 metres quadrats i a més de l’aula tenia un pati (la foto és del parvulari l’any 1971).

El parvulari oferia servei de menjador en un immoble antic i deficient que presentava una ventilació – il•luminació també deficient. El mobiliari també era considera antic i no funcional i els sanitaris presentaven deficiències. Finalment, indica que els mètodes pedagògics ja estaven considerats antiquats.

També sabem que l’any 1981 es va remodelar completament i se li va posar el nom de “parvulario San Cosme“, augmentant-ne la seva superfície i capacitat. Actualment aquest espai l’ocupa la biblioteca del districte 2 de Terrassa, inaugurada el 20 d’octubre de l’any 2001, amb una superfície útil de 1.128 metres quadrats ubicats en un edifici de planta única amb un pati interior central.


Accions

Informació

Una resposta

23 01 2018
Joan Manel Oller

El parvulari de la senyoreta Teresa. Hi vaig anar el 1969 i 1970. Recordo que érem molts a classes, i que hi havia uns grans finestrals que donaven a un petit pati

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: