Butlletins antics (1): el del Centre Català de Terrassa

29 01 2016

Butlleti del Centre Català de Terrassa 1886Recordar antics butlletins d’entitats i associacions de Terrassa segur que ens pot portar records.
I per encetar aquesta petita col·lecció ho farem amb el més antic que tinc i que correspon al Centre Català de Terrassa, del 1 de desembre del 1886 i editat al carrer Font Vella, 30 (just on hi havia la casa de Josep Soler i Palet) per en M. Utset.

Com podem veure en la seva primera pàgina ja parla de la nostra ciutat com una de les més importants de Catalunya tant a nivell industrial com històric.

josep soler i paletEls sectors catalanistes terrassencs, encapçalats per l’advocat Josep Soler i Palet, son els qui van fundar aquest Centre Català de Terrassa l’octubre del mateix any 1886. Malauradament la indiferència de la burgesia terrassenca vers aquesta nova proposta política va provocar la desaparició del Centre i del seu butlletí, que només es va seguir editant un any més (fins el 27-11-1987).

En Josep Soler i Palet escrivia articles polítics en el butlletí amb el títol de “Justificants del Catalanisme” i ens els que explicava que era per ell el catalanisme.


Accions

Informació

2 responses

21 05 2018
Marta Sala

Estic molt interessada en els butlletins de les societats recreatives de Terrassa de principis de s. XX: Círcol Tradicionalista, Centre Social Catòlic, Fraternitat Republicana, Agrupació Regionalista, Casino del Comerç, etc. Sabeu on podria trobar alguna cosa? A la BCT n’hi ha alguns, però poca cosa…

30 05 2018
Ricard Font i Serra

segurament en Rafel Comes Eaequiel en te. Li podries demanar jo crec que t’els deixarà veure. El seu e-mail es rafelcomes@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: