Records d’antigues escoles del carrer Teatre (2): Escola Betshaida

31 12 2015

colegi BetshaidaEl Col·legi Betshaida, com en el cas de la seva veïna escola Edelweiss (per nenes), era una escola privada ubicada en un edifici d’una vivenda antiga situada al carrer del Teatre 4 i que, en aquest cas, com que l’edifici era molt més gran disposava de 6 aules, 2 destinades a pre-escolar, amb capacitat per a 14 nens per aula, i 4 a ensenyança general bàsica, amb capacitat de 9 nens per aula.
En aquesta escola ens trobem amb unes aules més adaptades a l’ensenyança que en el cas de l’escola Edelweiss, amb ventilació i il•luminació naturals i un mobiliari modern i funcional.
Una escola que podríem considerar que era moderna ja que va ser de les primeres en incorporar un projector i una televisió com a suports a la formació. També disposava d’un pati per l’esbarjo, tot i que de dimensions bastant reduïdes ja que només era de 30 m2. Els nens practicaven handbol a la pista del “frente de juventudes”.antiga escola bethsaida

Aquestes dades corresponen als anys 70. Avui part d’aquest edifici esta ocupat per la seu dels Minyons de Terrassa, tal i com podem comprovar en la foto actual de la dreta.
Ens agradaria molt que si algun lector d’aquest record pot aportar-nos dades o imatges ens ho fes saber per poder-ho incorporar als records d’aquesta escola.


Accions

Informació

4 responses

31 12 2015
Ramon Codinas i Fort

La Casa Jacint Bosch (1912), al carrer del Teatre 4, és la seu social de la Colla Castellera Minyons de Terrassa des del 1988 que la vam adquirir.
Posteriorment vam ampliar la nostra seu amb l’adquisició del núm.6.
Una part de la casa, primer pis i pati, va acollir l’escola durant uns quants anys, així com una imprempta a la planta baixa, entre altres usos que havia tingut aquest edifici.

https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Casa_Jacint_Bosch
https://minyons.cat/local.php

31 12 2015
Ramon Codinas i Fort

La Casa Jacint Bosch (1912), al carrer del Teatre 4, és la seu social de la Colla Castellera Minyons de Terrassa des del 1988 que la vam adquirir.
Posteriorment vam ampliar la nostra seu amb l’adquisició del núm.6.
Una part de la casa, primer pis i pati, va acollir l’escola durant uns quants anys, així com una imprempta a la planta baixa, entre altres usos que havia tingut aquest edifici

https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Casa_Jacint_Bosch
https://minyons.cat/local.php

31 12 2015
Marti

Vaig ser alumne de l’escola Bethsaida. És ben cert el que dieu de la televisió i el projector, però a la pista poliesportiva del Frente Juventudes hi practicavem bàsquet, esport molt minoritari a l’época, no handbol. Un altre tret diferenciador, era que ens ensenyaven anglès en comptes de francès com a tot arreu.

27 11 2017
Jordi Fortet

Vaig ser alumne de l’escola Bethsaida junt el meu germà l’any 1972. El meu germà feia 3er d’EGB que era el darrer curs que s’hi podia fer, i jo 1er. Recordo que només entrar a l’escola, que es trobava al 1er pis, feia una forta olor a Dacs (ceres per pintar), que provenia d’un gran armari que es trobava a l’entrada amb tot de material escolar.
Feiem anglès des de 1er. cosa poc habitual a l’època. També recordo el petit pati que si arribava mitjançant dos passadissos exteriors que envoltaven la imprenta que hi havia a la planta baixa.
Conservo una fotografia amb els nens de 3er. en un dels passadissos exteriors que donava al patí.
Si algú està interessat amb la fotografia us la puc fer arribar. Hi apareixen 7 nens i 2 nenes.
Salutacions,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: