En homenatge al Juli Soler que ens ha deixat aquest dies m’ha vingut de gust recuperar un record publicat l’any 2012:
Aquests dies he tingut ocasió de parlar amb el Juli Soler i Lobo, cèlebre cuiner terrassenc que segurament coneixereu per la seva vinculació professional amb en Ferràn Adrià i el famós Bulli.
El record que em va explicar té a veure amb que el seu oncle en Josep Antoni Lobo va ser qui es va quedar amb el que havia estat l’antic cafè “Las Víctimas” de la plaça vella (llavors plaça d’Espanya). El seu oncle feia poc que havia arribat d’un viatge als EE.UU i concretament de las Vegas, on havia vist l’èxit que tenien els establiments anomenats Snack-Bar i va decidir que quan arribés a Terrassa n’obriria un d’igual.
Per això li va caviar el nom al café i li va posar “Las Vegas” i segurament recordareu la barra baixa que hi havia al fons i que servia perquè els clients hi pugessin menjar asseguts als tamborets. Aquest va ser el primer snack-bar de Terrassa on en servien esmorzars, dinars i sopars. Ell encara recorda que anava a ajudar a l’oncle, fet que sens dubte va influir molt en la seva vocació professional.,
El retall que il•lustra aquest record és un anunci del Nadal del 1959, que és el més antic que he trobat. Avui el local porta per nom “Grinzing”.
Nota:- avui m’han explicat una anècdota del seu oncle i és que es veu que era molt afeccionat a les Olimpíades i que al llarg de la seva vida havia anat a totes les que es van realitzar, es fessin al lloc del món que fos.
El café las víctimas, antic nom de las vegas, en deien las victimas del LI (cinquanta-u). Un tal Li va preguntar quines victimes hi van haber al cincuenta-u i li varen contestar, cada any n´hi ha de víctimes
Juli Soler era més un empresari amb molt poder de persuasió que un altre cosa, com es podia veure a la seva discoteca Cerebrum i després al Bulli, que era més propaganda i marketing mundial que un altre cosa.
El Bar Les Víctimas,era regentat per un matrimoni que van venir de l’Aragó.
Pel que fa al Café Brasilia,qui el freqüentava era en Pikman…Tot un
personatge.
Apart de Professor d’enginyeria, a l’escola Industrial de Terrassa va inventar astracán sintètic.
Va fer pel·lícules …i moltes coses més.
[…] Menjar a peu dret al voltant d’una barra no era res habitual a Terrassa i potser només abans trobem una proposta similar i trencadora amb el format de snak-bar, que va importar el bar “Las Vegas” de la Plaça Vella, d’una visita que havia fet el seu propietari, en Josep Antoni Lobo, a EEUU.Podeu veure un record a https://recordsdeterrassa.wordpress.com/2015/07/07/en-homenatge-al-juli-soler-el-primer-snack-bar-de… […]