En homenatge al Juli Soler: el primer snack-bar de Terrassa: Las Vegas

7 07 2015

En homenatge al Juli Soler que ens ha deixat aquest dies m’ha vingut de gust recuperar un record publicat l’any 2012:

Aquests dies he tingut ocasió de parlar amb el Juli Soler i Lobo, cèlebre cuiner terrassenc que segurament coneixereu per la seva vinculació professional amb en Ferràn Adrià i el famós Bulli.
El record que em va explicar té a veure amb que el seu oncle en Josep Antoni Lobo va ser qui es va quedar amb el que havia estat l’antic cafè “Las Víctimas” de la plaça vella (llavors plaça d’Espanya). El seu oncle feia poc que havia arribat d’un viatge als EE.UU i concretament de las Vegas, on havia vist l’èxit que tenien els establiments anomenats Snack-Bar i va decidir que quan arribés a Terrassa n’obriria un d’igual.
Per això li va caviar el nom al café i li va posar “Las Vegas” i segurament recordareu la barra baixa que hi havia al fons i que servia perquè els clients hi pugessin menjar asseguts als tamborets. Aquest va ser el primer snack-bar de Terrassa on en servien esmorzars, dinars i sopars. Ell encara recorda que anava a ajudar a l’oncle, fet que sens dubte va influir molt en la seva vocació professional.,
El retall que il•lustra aquest record és un anunci del Nadal del 1959, que és el més antic que he trobat. Avui el local porta per nom “Grinzing”.

Nota:- avui m’han explicat una anècdota del seu oncle i és que es veu que era molt afeccionat a les Olimpíades i que al llarg de la seva vida havia anat a totes les que es van realitzar, es fessin al lloc del món que fos.


Accions

Informació

5 responses

8 07 2015
Ricard Font Serra

El café las víctimas, antic nom de las vegas, en deien las victimas del LI (cinquanta-u). Un tal Li va preguntar quines victimes hi van haber al cincuenta-u i li varen contestar, cada any n´hi ha de víctimes

1 08 2015
pep

Juli Soler era més un empresari amb molt poder de persuasió que un altre cosa, com es podia veure a la seva discoteca Cerebrum i després al Bulli, que era més propaganda i marketing mundial que un altre cosa.

10 04 2016
Laura Rosell

El Bar Les Víctimas,era regentat per un matrimoni que van venir de l’Aragó.

10 04 2016
Laura Rosell

Pel que fa al Café Brasilia,qui el freqüentava era en Pikman…Tot un
personatge.
Apart de Professor d’enginyeria, a l’escola Industrial de Terrassa va inventar astracán sintètic.
Va fer pel·lícules …i moltes coses més.

10 04 2021
Records dels orígens del Frankfurt Casa Vallès de Terrassa

[…] Menjar a peu dret al voltant d’una barra no era res habitual a Terrassa i potser només abans trobem una proposta similar i trencadora amb el format de snak-bar, que va importar el bar “Las Vegas” de la Plaça Vella, d’una visita que havia fet el seu propietari, en Josep Antoni Lobo, a EEUU.Podeu veure un record a https://recordsdeterrassa.wordpress.com/2015/07/07/en-homenatge-al-juli-soler-el-primer-snack-bar-de… […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: