Suïcidis en el sanatori de Terrassa, realitat o llegenda?

15 04 2014

suicidi ciutat sanatorial 25-2-1961Continuant amb el tema iniciat en el post anterior sobre la Ciutat Sanatorial de Terrassa, vull explicar que de petit havia sentit moltes històries a l’entorn de la gent que s’havia suïcidat tirant-se del pis més alt del Sanatori de Terrassa i potser molts de vosaltres encara ho recordareu.
De fet, sembla ser que no es tracta de cap llegenda urbana, sinó d’una realitat que es va donar en més d’una ocasió. El document que incloc en aquest record, del 25 de febrer de l’any 1961, és un retall del Terrassa Información en que s’informa de la caiguda d’una persona.
En aquella època no deuria quedar massa bé dir que algú s’havia suïcidat i per això es parla de caiguda des del sisè pis. No sabem massa d’aquest Serafín Cano Doménech ja que tant sols indica que tenia 35 anys, solter i veí de Granollers.

Fixeu-vos que portava internat des de l’any 1955 i això significa més de 6 anys malalt, fet que potser va motivar que prengués aquesta difícil determinació de finalitzar amb el seu patiment.
El fet és que al Sanatori de caigudes n’hi van haver d’altres fins a convertir aquest edifici en la llegenda que encara avui conserva i que tants vídeos ha generat a l’entorn del amants dels temes paranormals i les cacofonies.


Accions

Informació

2 responses

4 08 2020
Anònim

Tot mentides i falsedats.

5 08 2021
Joaquín.

No sólo en sanatorios, instituciones que proliferaron mucho esos años y con edificios enormes, parece que la gente lo pasaba muy mal después de lo ocurrido con el terror rojo en Cataluña en manos de Companys, Tarradellas y sindicatos.
La gente normal, los supervivientes, también se suicidaban, no soportaron las nuevas reglas.
De ser común que personas que sin saber leer ni escribir tuviesen esa perfección mental en geometría a dibujar líneas rectas con ayuda de una regla hay un cambio muy grande, los de antes no pudieron soportar esa nueva convivencia, personas naturales con los nuevos mutantes, vividores, personas que no pueden pensar algo que no les hayan dicho por la tele.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: