Donem suport al Manifest STOP FAM TERRASSA

2 04 2014

banner invitacio3

No és habitual que des d’aquest espai ens fem massa ressò d’esdeveniments actuals de la nostra ciutat, però creiem que aquest val la pena. El fet és que demà, dijous dia 3 d’abril a les 20 h. es presenta al Teatre Alegria el Manifest Stop Fam Terrassa.

Segons l’Article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans, “tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri, per a ell i la seva família, la salut i el benestar, especialment en l’alimentació”.

Vivim en uns tems de penúries i hi ha gent que ho està passant molt malament i per aquest motiu hem de prendre consciència de la necessitat  de mobilitzar-nos contra la fam.

Per fer-ho possible, s’ha elaborat un manifest, obert a la participació de persones i entitats locals. L’adhesió a aquest document suposa assumir el compromís de realitzar accions col.lectives, de caràcter altruista, i de servei a les persones més vulnerables del nostre entorn més proper, tot ajudant al Centre de Recollida d’aliments El Rebost.

L’espai dels Records de Terrassa també s’hi vol sumar i ens agradaria que tots els que ens seguiu també ho feu i vingueu dijous al Teatre Alegria a escoltar els 5 punts del Manifest. Aquí teniu la invitació en PDF:  invitació oficial manifest stop fam3

I, per els que col·leccioneu punts de llibre, dir-vos que es lliurarà un punt de llibre amb el manifest imprès.

Una anècdota: Aquest dissabte es feia una recollida d’aliments al supermercat que habitualment vaig a comprar hi demanaven entre d’altres productes llet per nadons. Jo en vaig comprar un pot de llauna i quan els hi vaig lliurar em van dir que era la primera que recollien en tota la tarda. Al preguntar-los com era possible la resposta va ser perquè era molt cara (valia 8 euros). Com és possible que hi posem preu a la necessitat d’alletament d’un nadó?

Entre tots potser hauriem de reflexionar del que estem vivint i el que està passant al nostre entorn.


Accions

Informació

One response

8 04 2014
Josep Badrenas

Realment és lloable la finalitat humanitària d’aquestes iniciatives, més en aquests temps que corren, i lo que s’està veient cada dia pel carrer…però, no creieu que hauria d’haver-hi algun acte públic de constricció per part dels que han portat al nostre país a aquesta situació? evidentment, no hi ha arribat sol pel seu propi peu, sinó que ha sigut fruit d’una serie de despropòsits polítics, tant dels que varen consentir que s’arribes a una situació de bonança artificial, que un dia explotaria, com dels que un cop explotada no han sabut gestionar-ho amb la diligencia i prioritats adequades.. Pensem que els que ho gestionen ara, abans eren també al Govern, amb el títol d’oposició, però això no els eximeix de responsabilitats ja que com a tals tenien l’obligació de fiscalitzar el que el govern de torn feia, i no havien de guardar-se les seves “solucions” per a quan ells manessin i només dedicar-se a oposar-se a tot. No hi ha un pam de net. Jo i els de la meva generació, que vàrem viure anys molt i molt durs a la postguerra, mai havíem vist gent buscant en els contenidors de escombraries per a poder menjar… Amb accions com la d’aquest post, es posa en evidencia de que ha de ser altre vegada el propi poble qui es posi al davant de les accions per ajudar als necessitats i als culpables, no els cau a cap la cara de vergonya sinó tot el contrari. Ni una sola dimissió, ni una autocritica, ni rés que s’hi assembli, sinó tots practicant el joc de donar-se les culpes els uns als altres i els altres als uns. Ja se que, com deia el meu avi, “els brams d’ase no arriben al cel”, però no he pogut aguantar-me de fer aquest comentari. Perdoneu. Bona feina gent d’Stop Fam Terrassa!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: