La pilota de platja de Bazooka Joe

6 09 2013

pilota Bazooka Joe anys 60Avui guardant els estris de platja desprès dels dies de vacances he fet una troballa que m’ha fet molta il•lusió: una pilota de platja de Bazooka Joe.
Dels xiclets Bazooka ja en vaig parlar en un altre post (els-xiclets-bazoka-i-ca-la-paula), però avui vull fer menció només a aquesta pilota. Una pilota que era molt habitual als anys 60 en la majoria de les nostres platges. A més era una pilota inconfusible, ja que els seus colors vermell, blau i blanc eren prou cridaners i es veien de força lluny.
La pilota Bazooka Joe no era un article que es pogués comprar a cap tenda, aquest era un article que calia aconseguir reunint les historietes que sortien embolicades en el xiclets Bazooka.
bazooka joe y su pandillaA cada xiclet hi havia una mena de tira tipus còmic en que es podia veure una mini aventura sobre un personatge anomenades”Bazooka Joe y su pandilla” i que molts recordareu perquè el personatge principal portava un ull tapat tipus pirata (veure imatge adjunta). Seguint una llista de regals, publicada pel anomenat Club Bazooka, es podien bescanviar aquestes tires per obsequis, com per exemple: banderins, clauers, bolígrafs, llibres i bosses esportives. En aquest llistat també hi havia la pilota de platja.
Us adjunto un anunci de la Marca Bazooka del juny de 1965 on s’indica que a la bazooka fira mostres barcelona 13-6-65Fira de Mostres de Barcelona d’aquell estiu es podien bescanviar les tires per regals a l’estand de Bazooka. Just aquest any és quan jo vaig aconseguir aquesta pilota que avui acompleix els 48 anys d’edat i es que llavors era molt habitual a casa anar cada any a visitar aquest fira internacional.

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

17 09 2013
Josep Badrenas

Que n’era de bo el Bazoka. Gran i no es desfeia al mastegar-lo. Durava tot el dia i acabava enganxat sota d’alguna taula o cadira. I els globus que feia? Una passada de xiclet!!!

21 09 2013
Ricard Font Serra

Encara que no correspond fer-ho aquí. Vull fel·licitar a Joaquim Verdaguer i Caballé pels seus articles sobre Terrassa en el seu Web. Tots es poden considerar records de Terrassa, i són d’una qualitat extraordinària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s