Vestigis del “Banc Català Hipotecari” a Terrassa

13 07 2013

reixa banc català hipotecariEl “Banco Catalán Hipotecario” va sorgir després de l’anomenada llei Cambó de 1921 (llei d’ordenació bancària que va donar forma al que el experts consideren primer sistema bancari espanyol) ja que es va constituir a Barcelona el 18 de gener de 1924.
Com a entitat independent va durar molt poc ja que al 1936, quan ja es trobava en situació de suspensió de pagaments, va ser absorbit per el “Banco Popular de los Previsores del Porvenir”, el que tots coneixem com
banco catalan hipotecario 1926a “Banco Popular Español” que és com aquesta entitat va començar la seva presencia a Catalunya.
El més curiós d’aquesta entitat tant efímera és que a Terrassa encara a dia d’avui hi podem observar el vestigi de la seva
banc catala hipotecari 1931presència. Tant sols cal que us acosteu al carrer de l’església i observeu la reixa d’una de les cases que el conformen, quasi a tocar de la plaça vella (veure les fotos actuals que ens ha fet arribar l’amic Ricard Font).
Jo d’aquest banc i de la seva història a Terrassa no en sé rés i l’únic que he trobat, a part de la reixa, és un parell d’anuncis, un del 1926 en que quatre entitats publiquen un anunci conjunt i un altre del 1931 en que surt anunciat amb el nom en català
banc catala hipotecari anagramaBanc Català Hipotecari” i on s’indica la seva situació exacte: a la Plaça Major,13, el mateix edifici que encara conserva la reixa, que abans hem citat, amb l’anagrama de l’entitat.
accio banc catalaLa darrera data que ens ha arribat és que el seu director es deia Llongueres, però si algú pot aportar més dades seran molt benvingudes. El Ricard també ens fa arribar una acció d’aquest banc.

Anuncis

Accions

Informació

One response

14 07 2013
Ricard Font Serra

Si mireu la signatura de l’acció, veureu que el president era en M.Junyent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s