Commemoració del 150 aniversari del Tren de Baix o dels Catalans

14 06 2013

tren dels catalans 1919En anteriors posts ja havíem parlat del Tren dels Catalans, però avui iniciarem uns nous records per commemorar que aquest mes de juny es celebra el 150 aniversari de la inauguració d’aquesta popular línia de trens o de metro del Vallès com avui se l’ha rebatejada (en la imatge de l’esquerra podeu observar l‘estació de Terrassa, Iinaugurada l’any 1919 .
Aquesta línia urbana també coneguda com el Tren de Sarrià va ser de les primeres d’Europa ja que va començar a operar el 23 de juny de 1863, al mateix temps que el metro de Londres, i amb un recorregut de només 4,6 estacio carre pelai 1906quilometres enllaçava el centre de Barcelona (plaça de Catalunya – a la dreta podeu veure l‘estació exterior del carrer Pelai al 1906) amb els pobles que llavors quedaven a les afores de Barcelona, tal i com eren Gràcia, Sant Gervasi i finalment Sarrià, que era l’estació final del recorregut i la que li donava el nom a la línia. Aquest fet va contribuir en bona mesura a que la ciutat de Barcelona s’estengués cap aquests nuclis de població que poc a poc van anar quedant absorbits per el creixement de la ciutat. Per cert, una de les estacions d’aquesta primera línia portava el nom de “Campos Elíseos” que equivaldria a l’actual passeig de Gracia.
tren granotatren 113Per la celebració d’aquest 150 aniversari destaquem que la línia a presentat unes noves unitats que porten la numeració 113 (veure imatge esquerra) i, per veure el contrast amb les unitats més antigues, durant uns dies circularan els vells vagons de la sèrie 400, coneguts com la “granota” per el seu característic color verd i els grans llums rodons de la seva part frontal (veure imatge esquerra).

Anuncis

Accions

Informació

One response

8 05 2014
yeagov

Quins records veient aquestes imatges. El meu avi va treballar al Tren se Sarrià. Els granota eren els que feien les línies de Terrassa i Sabadell, a la línia de Sarrià i de Tibidabo hi circulaven els pericos, que només duien un llum.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s