La Guia del Fons de l’Arxiu Històric en e-book

13 06 2013

presentació guia terrassaEns satisfà la noticia de que l’Ajuntament de Terrassa hagi presentat la Guia del Fons de l’Arxiu Històric de Terrassa en format e-book i que aquesta sigui la primera vegada que es presenta aquest tipus de guia a Catalunya en un format digital que permet arribar a un públic molt més àmpli.

Amb la presencia dels regidors de Serveis Generals, Alfredo Vega, i de Cultura, Amadeu Aguado, de la directora de l’Arxiu Municipal Administratiu, Teresa Cardellach, i del director de l’Arxiu Històric Comarcal, Joan Soler la publicació ha estat presentada en el marc del Dia Internacional dels Arxius i inclou fins a 177 fons documentals i sis col·leccions de la ciutat des del S. IX.

El nostre espai dels Records ja sabeu que no és un espai històric ni preten ser-ho però aquest tipus de iniciatives ens agraden i els hi volem donar el nostre recolzament.tren dels catalans 1919

I perquè ningú ens critiqui dient que en aquest post no em recordat rés, us avancem que estem preparant uns records sobre el tren desl catalans ja que aquest mes es celebra el 150 aniversari de la inauguració del Tren de Sarrià, que va donar origen a la línia dels “Catalans”.

Anuncis

Accions

Informació

8 responses

14 06 2013
Enric

Falta veure ara si la Cardellach ens deixarà veure fotos i altres documents d’aquest arxiu, de moment els del Arxiu Tobella no ho deixen, diuen que no tenen rés més modern de 1950.

18 06 2013
Rafael Aróztegui

Enric, no queda clar el què dius, l’Arxiu Tobella no deixa veura fotos i et diuen que no tenen rés més modern del 1950?

20 06 2013
Enric

Si, l’Arxiu Tobella és molt especial, només volen tenir ells el monopoli de fotos i records de Terrassa, no vaig ser ben rebut, sobretot quant vaig dir que era per a un blog de internet.
Comentari des dels Records de Terrassa: Cal entendre que l’Arxiu Tobella és una institució privada que té cura dels arxius privats de molts terrassencs que els han volgut preservar fent-ne donació. Depèn de l’ús que es demani s’ha d’entendre que l’Arxiu no doni permís per la utilització lliure del seu fons fotogràfic; però si només és per il.lustrar el comentari d’un record en un blog no comercial, penso que us donaran permís.

4 07 2013
Teresa cardellach

En resposta al comentari de l’Enric, he de dir que els fons fotogràfics de l’Arxiu Municipal es poden consultar lliurement i són accessibles a tota persona que els vulgui veure i consultar.
Només a títol informatiu durant l’any 2012 es van atendre 1.211 consultes i préstecs de fotografies a l’Arxiu Municipal.
Actualment tenim contabilitzades un total de:
Positius paper: 101.773
Negatius flexibles: 1.225.215
Clixés vidre: 10.048
de diferents procedències i fons.
L’Arxiu Municipal es obert cada dia de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 en horari d’estiu, i no tanquem per vacances.
Enric, Si ens vols venir a visitar estarem encantats d’atendre’t i ensenyar-te el nostre arxiu. Esperem la teva visita!
Teresa Cardellach

4 07 2013
Enric

Moltes gracies, m’ havien dit que es tenia que pagar per cada foto reproduida del Arxiu i que tenien preferencia els historiadors que escrivien llibres ” de veritat” i seriosos sobre temes de Terrassa.

9 07 2013
Teresa cardellach

Enric, és cert que tenim un preu públic (ordenança Fiscal 3.1) per a l’utilització de les imatges de l’arxiu municipal, però també és cert que mai ningú a sortit de l’Arxiu sense les fotos que necessitava i sempre arribem a un acord amb els usuaris.
El que no és cert és que fem o hàgim fet mai diferencies entre els nostres usuaris/ies. L’Arxiu Municipal és un servei públic obert a tota la ciutadania i no hem fet mai cap diferencia ni distinció. Insisteixo en convidar-te a visitar-nos a l’Arxiu. Bon estiu!

9 07 2013
Enric

Si, sens dubte. ja vindré Gracies.

17 10 2013
Enric

he anat i m’han re-enviat al Arxiu del Ajuntament, a on he vist que tenen molt poques fotos interessants, les més importants ja han estat publicades a llibres sobre Terrassa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s