Terrassa guanya un premi de nadales, el Nadal de 1941

18 12 2012

El Nadal del 1941, ara fa 60 anys, el cor del “Frente de Juventudes” de Terrassa va participar en el tercer concurs de nadales de la província de Barcelona i va guanyar el primer premi amb la interpretació de “la virgen lava pañales” i “allà sota una penya”, aquesta darrera adaptada pel mestre Ramon Serrat, que llavors era el director de la Banda Municipal i de l’Escola de Música de la ciutat.
La interpretació es va fer en el Palau de la Música de Barcelona, davant del governador civil i cap provincial del “Movimiento”, Sr. Antonio F. Correa.

El mestre Ramon Serrat i Fajula (1883-1944) era originari de Sant Joan de les Abadesses i fins l’any 1925 no va venir a viure a Terrassa, per dirigir precisament la Banda Municipal de Música. També va dirigir la Coral Joventut Terrassenca i va arribar a formar part de l’antiga cobla de Terrassa.

Aprofito aquesta nota per corregir la data que surt en el llibre “Musiquer terrassenc” publicat per la Fundació Torre del Palau, i on s’indica erròniament que la data de naixament del compositor era l’any 1881.

plaça del mestre serratUs deixo una imatge de l’actual plaça del Mestre Serrat a Terrassa (veure explicació als comentaris).


Accions

Informació

2 responses

18 12 2012
Ricard Font Serra, Canonge Rodó 10, Bx 2ª, 08221 Terrassa

Jo anava a col•legi amb en Prat i Serrat, malauradament mort no fa gaires anys, que era net del mestre Serrat, qui avui dia, el mestre, t’he dedicada una plaça al Pla de l’Atmetllera.

5 07 2014
cardellachbarba

Si no vaig errada, el mestre Serrat vivia al carrer de Sant Antoni, una mica més amunt d’on jo vaig viure. Els meus pares en parlaven algun cop, anomenant-lo senyor Beethoven. També deien que la vaixella que teníem l’havien comprat de segona mà a la família d’ell. En conservo una sopera, en bon estat i una plàtera una mica malmesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: