Més sobre les antigues lleteries de Terrassa (3)

7 12 2012

Avui el primer anunci és del 1930 i es refereix als punts de distribució del iogurt Danone (creat al carrer dels Angels de Barcelona l’any 1916) a la ciutat de Terrassa, de tal manera que podem obtenir una informació d’algunes lleteries de la ciutat: ens parla de la lleteria de Carles Trull al carrer Jodis 4, de la de Salvador Roig al carrer Goleta, 13, d’una lleteria situada dins del Mercat i desprès del colmado Casa Armengol del carrer Fontvella, 2 i Plaça Major, 9, del colmado de Salvador Puig al carrer Sant Llorenç, 49 que posteriorment esdevindria la pastisseria de S.Puig i per finalitzar de la Fonda Europa del carrer del Nord,181 i Cervantes, 1, just davant de l’estació de la Renfe.

El següent anunci és de 1931 i pertany a la lleteria Puig de nou de la Rutlla,61 (és la tercera lleteria que ens ha sortit al carrer de la Rutlla) on com a novetat indiquen que els seus productes estan elaborats amb “moderns aparells elèctrics”.

Amb aquest post m’ha vingut el record de la paraula “colmado” que recordo que abans era molt utilitzada i a casa sempre que teníem que anar a comprar no en dèiem “anar a la tenda” sinó “anar al colmado”. La paraula colmado prové del verb colmar que vol dir emplenar, omplir i sembla que s’utilitzava degut a que els aparadors d’aquestes tendes estaven molt plens “colmados” de productes, però si algú coneix alguna altra explicació, serà benvinguda.


Accions

Informació

2 responses

7 12 2012
Ricard Font Serra, Canonge Rodó 10, Bx 2ª, 08221 Terrassa

Jo tenia 7 o 8 anys, això vol dir 1947, quan el pediatra Dr Trenard em va receptar que mengés iogurt i va apuntar en una recepta Danone. Des de llavors relaciono el iogurt amb la marca Danone

8 12 2012
Ricard Font Serra, Canonge Rodó 10, Bx 2ª, 08221 Terrassa

El iougurt amb envàs de vidre,és cònic per evitar que el sèrum o aigua pugi a la superfície i per tant millorar el seu aspecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: