Medalla de bronze en els jocs Olímpics de Roma 1960

13 08 2012

Aquests dies hi ha hagut certa polèmica a l’entorn dels jugadors de hoquei sobre herba que han participat en els jocs olímpics de Londres.
Com que aquest no és un espai per les polèmiques sinó pels records, com a homenatge als molts terrassencs que han participat en les olimpíades dedicarem aquest petit espai ha recordar als 6 jugadors que van participar en les olimpíades de Roma, l’estiu del 1960, ara fa justament 52 anys (tot i que llavors es jugaven al setembre en comptes de l’agost) i que van guanyar la medalla de bronze, l’única que va aconseguir la representació espanyola en aquells jocs, composada per 145 atletes.
Els 6 jugadors eren:

  • Josep Colomer Ribas amb 25 anys de professió perit químic
  • Narcís Ventalló Surrallés amb 19 anys estudiant de dret
  • Pere Roig Junyent amb 21 anys perit tèxtil
  • Josep Antoni Dinares Massagué amb 20 anys estudiant d’enginyeria tèxtil
  • Pere Amat Fontanals amb 20 anys estudiant de perit tèxtil i
  • Jaume Amat Fontanals amb 18 anys estudiant de perit tèxtil

els tres primers del C.D. Terrassa i els tres darrers del C.D. Egara. Un record especial també per en:

  • Josep Ribas i Juan, excel•lent corredor terrassenc de marxa atlètica del C.D. Terrassa, que també va participar en aquests jocs en l’especialitat de 50 quilometres. Llavors tenia 32 anys i en la seva vida professional era teixidor de generes de punt.

En la noticia de la dreta veureu que parla de la tornada de 8 esportistes terrassencs i cal esmentar que és un error, ja que només hi van anar 7 esportistes de Terrassa.
Homenatge:

Aprofito l’avinentesa per retre un homenatge al jugador del C.D. Terrassa Pere Gasset i Parrilla, que ha mort recentment a l’edat de 88 anys. Als anys 40 va participar en l’època daurada del CD Terrassa assolint diversos campionats d’Espanya i de Catalunya i en que va tenir l’oportunitat d’anar a l’Olimpíada de Londres de l’any 1948, convertint-se en el tercer terrassenc que anava a una olimpíada (aquell any va ser l’ùnic). La ciutat li va atorgar la medalla de plata el mèrit esportiu l’any 1969.Abans que ell només hi havien anat Francesc Argemí Solà i Francesc Roig Ventura (pare del jugador Pere Roig esmentat abans) tots en hoquei herba.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: