La crisis de la construcció ja estava anunciada fa 30 anys

29 07 2012

Fa temps vàrem dedicar un record a les semblances entre la crisis actual i la del 1978-79 i ara voldria recordar que uns anys desprès, concretament l’any 1983, aquella crisis econòmica i política va derivar en una crisis en el sector de la construcció que va fer desaparèixer el 75% d’empreses d’aquest ram.
La gent llavors ja es preguntava: es venen pisos? Es pot mantenir el nivell de construcció en els temps que corren?
Curiós, oi? L’any 1983 ja hi va haver una avis seriós del que ens podria passar si continuàvem construint sense sentit, però com que d’aquella crisis en vàrem sortir, en part gràcies als avantatges que llavors es van fer amb la construcció de pisos de protecció oficial, la gent va continuar especulant i va passar allò de “ploure sobre mullat”, de manera que quasi 30 anys desprès la crisis de la construcció quan realment ha explotat ho ha fet encara amb molt més força i és que els homes no n’aprenem mai.
Per qui ho vulgui recordar us deixo amb un article de la Mercè Boladeras a la revista al Vent en que podreu comprovar que passava al setembre del 1983.crisis construcció 1983

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

29 07 2012
Ricard Font Serra,

La Bíblia parla del set anys de vaques grasses i el set anys de les vaques primes. Això ha estat sempre, jo que tinc 72 anys he sentit quan hi ha crisi i quan anem bé, repetides vegades, i sempre els rics no tenen crisi, els pobres la tenen sempre i la classe mitja paga els gastos. El govern no té mai la culpa, sempre l’ha tingut el govern anterior, però ells conserven el lloc i la gran paga per malament que ho facin. L’únic que saben fer son discursos de parlar i no dir res i sobretot no fer res de bó.

14 06 2013
Enric

La crisi de finals del 70 i començaments del 80 va ser pitjor que l’actual perquè molta gent no tenia cap ajuda del govern, como el paro o semblant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s