Més dades sobre la Festa del Pedal de 1924

31 05 2012

L’amic Rafel Comes ens aporta noves dades: “En referència al club ciclista de Terrassa, tractat en el post anterior (veure post), tant per l’esport, com pel mateix local social (Cor els Amics) i, per tant pels seus socis i seguidors, hauríem de catalogar-los com de classe mitjana. Les noies que van fer les cintes de la carrera de cintes de l’any 1924, corresponent a la Festa del Pedal, tenien llavors al voltant dels 18 anys”.

Gràcies al mateix Rafel hem pogut identificar algunes de les senyoretes que van brodar les cintes: “Camila Odena i Daura, germana del pintor Isidre Odena, jugadora de hoquei del Terrassa els anys trenta, que es va casar amb Palmir Carreras, Montserrat Montané i Pascual, que es casaria amb el farmacèutic del carrer Sant Llorenç, Salvador Vallès i Mestres Anna Trenchs i Sicart que esdevindria la muller de Ramon Sanaüja i Trenchs que tenia una merceria al Camí Fondo, Magdalena Mas i Flotats que esdevindria la muller del llibreter Josep Datzira i Matarrodona de la llibreria Atenea (veure anunci del 1929), Teresa Carreras i Roca que es casaria a Miquel Ullés i Trullàs, secretari del Cor els Amics i soci de la fàbrica de mitges de cal Ballbé (veure targeta postal), fundada per en Francesc Ballbé i Gimènez al carrer del cementiri vell amb Francesc Sabater Ametller i el mateix Miquel Ullés”.


Accions

Informació

2 responses

1 06 2012
Ricard Font Serra,

Aprofitant que s’esmenta el Sr. Francesc Sabater i Ametller, vull dir que a més de ser tinent d’alcalde de l’Ajuntament, era cunyat del Sr. Mata, la cosa va propiciar que es plantessin els cedres del Líban que hi ha en el camí que va de coll d’Estenalles a la Mata.
Aquests cedres van ser regalats en un festival esportiu pels libanesos i en no saber on plantar-los el Sr. Sabater els va donar al seu cunyat que tenia un bon lloc. Fixeu-vos que han crescut molt des de llavors, però no s’han reproduït; hi ha el mateix nombre d’arbres que es varen plantar.

20 03 2017
Quico Ventalló Sabater

Una rectificació: Francesc Sabater Ametller (el meu avi) no era cunyat de Josep Mata de la Barata, eren consogres. El fill del primer, Jordi, es va casar amb la filla del segon, Anna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: