Record dels primers pisos a Can Gorchs

22 02 2012

En Josep Badrenas ens ha fet arribar aquest record a l’entorn del post anterior: Quan hem vaig casar, any 1965, vaig anar a viure a un pis de VITASA d’uns blocs que varen ser els primers construïts a Can Gorchs, avui carrer Jacint Elias. Des de la carretera de Castellar fins als blocs dels pisos només hi havia un edifici prop de la Laniseda, just al costat de les cabanes que esmenteu. El carrer no era pas urbanitzat, ni l’entorn. Era tot un descampat i al centre, on avui hi ha un col·legi, hi havia la masia de Can Gorchs. A la masia, llogaven la pallissa i uns corrals per a tancar-hi cotxes, es a dir, era el primer garatge-parking del barri oi, de fet, jo hi tancava el meu “Gordini”.

Per arribar a casa, havia de travessar pel mig dels camps fins al bloc de pisos. Pel sud era prop del casc primitiu del barri de Can Anglada. En el meu bloc recordo que en els baixos hi havia el “Bar el Cordobés”, la Farmàcia Moya i al bloc del costat, una sucursal de la Caixa de Terrassa. Eren cinc pisos i evidentment, sense ascensor. Nosaltres vivíem en el cinquè pis…. ah!! i el pis hem va costar 350.000 pessetes (Poc més de 2.100 €). En aquest pis vaig viure-hi 4 anys i hi varen néixer les meves dues primeres filles, la Montse i la Mercè. Finalment, el vaig vendre al del “Bar el Cordobés”, per 750.000 pessetes… i, recordo que la quota de l’hipoteca pujava unes 2.000 pessetes al mes (uns 12 euros).

Proporcionalment, l’especulació immobiliària ja existia i era en nombre absolut, més alta que la dels darrers anys del boom. Eren millors temps? Sincerament crec que no… malgrat tot, es viu millor avui”.

Nota.- En la foto que he triat podem apreciar l’edifici de la Laniseda amb la masia de can Gorchs al costat.

Anuncis

Accions

Informació

One response

22 02 2012
Ricard Font Serra,

Crec que les masies, no s’hagueren hagut, d’enderrocar, sino deixarles com a punt de referència i aprofitar-les`per edifici públic destinats a museus o alguna altre activitat cultural o serveis de l’ajuntament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s