Els habitatges en talussos dels immigrants

17 02 2012

La immigració que va sofrir Terrassa a mitjans del segle XX va provocar situacions molt precàries per la manca d’habitatges i serveis a Terrassa. La gent venia per treballar a les fabriques i fugir de la fam que patien als seus pobles i al arribar a Terrassa es trobaven que no sabien on poder aixoplugar-se.
En la fotografia podem observar com s’aprofitaven els marges dels talussos per construir petits habitatges en forma de cova. Les que surten a la fotografia (del 1948) les podem ubicar al costat de la fabrica Laniseda, terrenys avui ocupats en part per la plaça de Catalunya i el IES Liceu Egara.
Prop d’aquí hi havia també uns habitatges que ocupaven antics forns de la bòbila del Tost (avui carrer doctor Pearson) i que es van vendre als immigrants a preus escandalosos, tractant-se com es tractaven de llocs no aptes per viure-hi. La gent que els va ocupar aconseguien l’aigua d’un pou proper que servia per regar els hort de la propera masia de can Gorgs, que donava nom a la zona que anava del carrer de Sant Tomàs cap amunt. D’aquest carrer en avall rebia el nom de can Anglada, que era el nom de la masia que ocupava els terrenys de més al sud.

Una curiositat: Aquí podeu veure un anunci del 1965 en que s’anuncien els primers pisos construïts en la zona de Can Gorgs o Gorchs.

Anuncis

Accions

Informació

One response

19 02 2012
Ricard Font Serra,

El curiós del cas, és que per obtenir les coves es pagava traspàs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s