200.000 visites

23 10 2011

Gràcies a tots per permetre que el bloc dels “Records de Terrassa” arribi a les 200.000 visites i felicitats a tots per la vostra fidelitat i recolzament. Ja ens ha visitat quasi tanta gent com habitants té la nostra ciutat.

Per la meva part, procuraré seguir cercant i publicant records i anècdotes de la nostra ciutat i, espero que entre tots, fem que aquest espai continuí ben viu, ajudant a preservar els petits records que a voltes queden mig oblidats.

I per celebrar aquest xifra he triat una fotografia, que crec que mai s’ha publicat, de les “enramades” que es feien a l’antic poble de Sant Pere i us deixo, a vosaltres, perquè qui vulgui expliqui quelcom sobre aquesta vella tradició de les “enramades” típca de la celebració del Corpus.


Accions

Informació

2 responses

13 11 2011
Joaquim Verdaguer

No crec que aquesta foto sigui d’un Corpus de l’Antic Poble de Sant Pere. La montanya que es veu al darrera no es veia ni es veu des de cap carrer del barri.
El Corpus de Sant Pere tenia com a fet peculiar l’embrancada de façanes. El veïnat s’apropava al bosc per proverir-se de branques que transformaven en carros i en camions. Tot seguit guarnien les façanes i es procedia a la confecció de catifes florals
Aquesta costum d’engalanar els carrers enbrancar-los ja la trobem en diversos Corpus barcelonis dels segle XV.
Aquesta vella tradició, a l’antic Poble de Sant Pere va subsistir fins els nostres temps. L’any 1962 va ser l’ultim any. Darrerament també en alguna ocasió per la Festa Major.

19 11 2011
Rafael

Efectivament, si fos el carrer Major de Sant Pere, al fons hi veuriem les cases de la Placeta de la Creu, i fins i tot el pas a nivell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: