Jocs antics de carrer

16 10 2011

Aquest estiu vaig visitat un petit museu del poble de Graus (Osca) i en ell vaig fotografiar una vitrina on es mostraven alguns dels objectes que la canalla feia servir per jugar al carrer.

Com podeu veure no es tracta de coses que siguin massa diferents de les que es feien servir als carrers de la nostra ciutat fa uns anys enrera. Qui no recorda haver jugat als “talons”? o a la baldufa i també a les xapes. Jo recordo que anàvem a les vies del tren a posar-hi les xapes dels refrescs perquè al passar-hi el tren pel damunt quedessin completament aplanades.

Cal indicar que també s’utiltzaven les chapes (sense aplanar) o els botons per fer partides de futbol.

L’amic Badrenas fa temps ens va dir, al respecte: “recordo també amb molta claretat un joc que practicàvem en competició: el dels talons. Es tractava de, amb un talo de sabata gastat, encerat perque rellisques, treure d’un recuadre que guixavem a terra, bitllets de la renfe que arreplegavem pel carrer“. Podeu veure també el record que vàrem dedicar al joc de les bales.

Un repte: qui s’atreveix a explicar com es jugava amb les xapes o a altres jocs de carrer?


Accions

Informació

Una resposta

16 10 2011
Ricard Font Serra

Recordo molt bé, tots aquests jocs, però en el meu cas no eren jocs de carrer, sinó jocs de pati de casa (interior de la fàbrica Font Batallé), o de can kulapi, ja que com que vivia al centre, carrer del Vall, carrer Major, poc o molt trànsit hi havia i el carrer no era un lloc adequat per jugar. Els patis esmentats eren grans i permetien fer tots aquests jocs, sense destorbar la circulació. A casa a més de la parentela venien també amics i veïns.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: