Interior de les oficines bancàries als anys 40

20 09 2011

Aquests darrers mesos hem patit la desaparició de Caixa Terrassa i sembla que el futur de la seva successora Unnim no està gens clar. En el decurs de la historia de Terrassa és ja la segona vegada que perdem una entitat d’estalvi i per això he volgut dedicar aquest espai a recuperar el record d’alguns dels interiors d’aquelles caixes d’estalvi d’abans.

La primera que he triat és una imatge de les oficines de la ja desapareguda Caixa d’Estalvis de Terrassa, l’any 1944.
La s
egüent fotografia ens mostra les instal•lacions de la Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros a Terrassa, que va inaugurar el seu servei al Raval de Montserrat, el dia 1 de gener de 1935.
I en la darrera fotografia podem apreciar les noves oficines del Banc Comercial de Terrassa en el seu nou local, inaugurat el 26 de juliol de 1944 al carrer
major, 9 (cal recordar que aquest banc va ser inaugurat el 14 d’abril de 1924, al carrer de sant Jaume 26).
El que si que podem apreciar clarament en aquestes imatges, és la diferencia entre una entitat bancària d’aquells anys i una d’actual.


Accions

Informació

5 responses

20 09 2011
Ricard Font Serra

El lema propagandístic de Caixa Terrassa “estem per tu”, quan va començar a trontollar es podia dir “Caixa Terrassa es tem per tu”.
Ho vaig explicar al llavors director general cosa que no li feu cap gràcia, però el temps m’ha donat la raó.

21 09 2011
Ricard Font Serra

L’edifici del carrer Sant Jaume 26 que encara hi és, al 1892 hi traslladaren les oficines del Banc de Terrassa que va fer fallida el 1920 i al 1924 com be dius hi nasqué el Banc Comercial de Terrassa.

14 10 2011
Ricard Font Serra

Ja han desaparegut a més de caixa terrassa la caixa unnim, que ara ja és un banc.
Els grans dirigents, malgrat haver-s’ho deixat perdre, tenen unes jubilacions esplèndides que abans les pagaven dels clients directament i ara igualment a través dels impostos, ja que han passat a l’estat a través del FROB.

15 10 2011
Josep Badrenas

Lo realment fotut és que no es demanin responsabilitats als que no han gestionat bé les entitats que dirigien. No em refereixo només a Unnim, sinó a la banca en general. Ho han fet tant malament com han sabut i, a sobre, quan “pleguen” els indemnitzen amb quantitats astronòmiques com a premi. Es nota que els diners no són seus. A mi, per molt menys m’haurien fotut fora de la feina… i sense cobrar!!!
Aquesta reflexió és totalment vàlida pels polítics, ja que han demostrat ser totalment incompetents, perquè tota la crisi i la mala gestió dels bancs s’ha generat als seus nassos i no han sigut capaços d’aturar-la i ni tant sols de detectar-la a temps, i tampoc se’ls demanen responsabilitats. També se’ls premia amb pensions vitalícies…tant si ho fan bé com si no…. Els diners tampoc són seus. Així qualsevol pot assumir càrrecs. La vida real, la de la majoria, és diferent i es mou en uns altres paràmetres… oi?
Ja se que això no es un “record de terrassa” però un dia ho serà …

8 11 2011
Ricard Font Serra

Vull recordar que va existir una caixa d’estalvis anomenada caixa de Terrassa.
Degut a la crisi actual i la mala visió de futur en la gestió dels seus dirigents, exceptuant naturalment les seves pròpies indemnitzacions, l’han fet desapareixer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: