Una companyia naviliera a Terrassa?

9 09 2011

Que a Terrassa no tenim mar és evident, tot i que d’altres llocs que tampoc en tenen, com Cervera, no han renunciat mai a demanar un “port de mar”.

Bromes apart, cal indicar un fet poc conegut per molts terrassencs i és que el 8 de juny de 1919 el veler “sant Mus” (un bergantí goleta de quatre pals, un dels vaixells més grans construïts mai a Mallorca) que havia estat adquirit per la companyia “Naviera Egara S.A.” va efectuar el seu primer viatge, sortint del port de Mallorca i dirigint-se cap al golf de Mèxic i Amèrica del Sud (per portar fusta d’Amèrica a Espanya).

La única companyia naviliera de la nostra ciutat va començar amb un capital inicial de un milió de les antigues pessetes el 21 de maig de 1919, amb en Françesc Alegre i Roig com a president i en Joan Seriña i Masferrer com a vice-president.

El que no he pogut esbrinar és on estava situada la seu d’aquesta companyia, ni quant temps va durar. Si algú en sap quelcom, potser ens ho podria aclarir.

Podeu trobar més informació d’aquest veler a: http://fabian.balearweb.net/post/55912


Accions

Informació

2 responses

9 09 2011
Ricard Font Serra

Podría ser que les cases iguals que hi ha al costat dret de la Rambla, baixant, prop de l’estació, que en diuen les “cases del Seriñà”, fossin propietat del mateix Seriñà esmentat en el post.

10 09 2011
Francesca

El cert és que sempre em sorprens amb les noticies que ens deixes al blog, no en tenia pas idea d’això que avui ens expliques (com de moltes altres coses curioses que he anat llegint) el que sí es fa estrany és que justament a Terrassa, sent una ciutat sense mar, hi hagués una companyia naviera.
Un plaer visitar sempre aquest espai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: