Les sortides a la platja dels anys 50

10 08 2011

Avui només us vull deixar un petit record del servei d’autocars que sortien del BarCodina (Ctra. de Montcada cantonada amb carrer Topete) als anys 50 i que portaven als terrassencs a gaudir d’un dia de platja durant la setmana de vacances del mes d’agost (una setmana eren totes les vacances d’un treballador als anys 50).

Com podeu comprovar, en l’anunci del 1951, les destinacions eren properes (Tossa, Salou, Castelldefels) ja que les carreteres d’aquells anys no permetien llargs desplaçaments en una única jornada.

I per aquells que volien anar a passar el dia de platja el més còmodes possible, als magatzems Cardellach del carrer sant Pere hi podien trobar tots els estris necessaris (veure publicitat del mateix any amb el dibuix d’una “gandula” de fusta i lona).


Accions

Informació

3 responses

11 08 2011
Josep Badrenas

Nosaltres, els dels barris, anàvem a la platja, habitualment a Castelldefels, en camió. La majoria de vacances, eren al juliol, i el tèxtil era qui marcava la pauta per tota la població ja que, quasi tothom, d’una forma o d’una altre, depenien directa o indirectament del tèxtil. Al meu barri, s’organitzava una sortida a la platja cada any, pel 18 de juliol, amb camió, ja que en aquella data s’autoritzava a utilitzar aquest sistema de transport, per a persones. S’habilitava la caixa del vehicle amb uns bancs i hi cabien unes 30 persones… Al meu barri ho organitzava la propietària d’una tenda d’ultramarins que en dèiem a “ca la Cristina” i estava situada a la cantonada del carrer de Bartrina amb Dr. Ferran. Recordo que el preu per persona era d’unes 12 pessetes. Algun any havíem anat al Cairat (Montserrat) o a Can Còdol (Rellinars), en lloc de a la platja…

24 08 2011
Ricard Font Serra

Dels magatzems Cardellach, recordo dos miralls, un de còncau i un de convex que hi havia al aparador intern. Et mirallaves i et veies en un llarg i prim i en l’altre baixet i gras, cosa que ens divertia molt.

9 09 2011
Ricard Font Serra

Tan a casa meva com a casa de la meva promesa teniem coche.
Per anar a la platja un matí anavem a Castelldefels i de passada menjavem una paella al “merendero”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: