Les monedes de les cooperatives terrassenques (2)

1 06 2011

Una nova aportació del nostre amic R. Font ens permet descobrir que també va existir una cooperativa anomenada Coro los Amigos de Terrassa. I per comprovar-ho ens ha fet arribar les imatges de tres fitxes: una d’alumini amb un 5, una altre de llautó amb un 10 i la tercera de cupro-níquel amb un 100, però sense indicar el nom de la unitat, al revers.

A l’anvers observem una lira emmarcada amb dues branques de llorer i una llegenda en castellà que diu: CORO LOS AMIGOS- TARRASA. La d’alumini té el dibuix lleugerament diferent de les altres.

Nota: Cal indicar que algunes d’aquestes monedes no eren exactament monedes de cooperatives, sinó que es tractaven de fitxes o “jettons”, que es feien servir en les sales de joc d’algunes de les entitats que les emetien amb el seu nom. També és cert que, en alguns casos, les botigues properes les admetien com a moneda de curs legal, ja que desprès les podien bescanviar sense problema en la mateixa entitat (el cas del Cor Els Amics és un exemple del que aquí volia aclarir).Accions

Informació

Una resposta

1 06 2011
Ricard Font Serra

La coral els amics (coro los amigos) era un grup de cantaires i crec que tenien com a cooperativa la cooperativa popular els amics ja esmentada, però pel que sembla els cantaires varen decidir fer les seves pròpies monedes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: