Un estudi sobre el Torrent d’en Pere Parres

17 05 2011

Gràcies a un dels vostres comentaris he visitat el blog anomenat “Blog de Camp sobre el patrimoni geològic” i us recomano que repasseu l’article titulat: Seguint el rastre del torrent d’en Pere Parres a Terrassa (Vallès Occidental).

En ell ens explica que “Terrassa està edificada damunt del ventall al·luvial de la riera de les Arenes” i fa un repàs exhaustiu de la topografia d’algunes de les principals rieres que antigament travessaven Terrassa de nord a sud, fent especial èmfasis en el Torrent d’en Pere Parres. No us ho perdeu!

Anuncis

Accions

Informació

6 responses

18 05 2011
Ricard Font Serra

Terrassa té dues vessants principals, a l’oest la Rambla la Riera de les Arenes etc. van al Llobregat. Al est la Gripia i la Betzuca van al Besós.
Per tant el torrent d’en Pere Parres va al Llobregat.

18 05 2011
Isaac

Molt agraït per la vostra menció. Estigueu atents a Bloc de camp, que preparo algun article més sobre la geomorfologia del pla de Terrassa.

21 05 2011
Joaquim Verdaguer

Sobre el torrent de Sanllehí, que rep el nom de la masia de Can Sanllehí del segle XVIII, abans era conegut com el torrent del Rossinyol. Aquest torrent passava pel costat de la Nova Jazz Cava i desembocava a la plaça de la Font Trobada per on hi ha l’edidici de l’Art Lucis. A partir d’aqui el seu llit es va aprofitar per fer el fossar de la vila, tal com es va demostrar en la grava que es va trobar en les escavacions arqueológiques. El torrent continuava avall pel carrer de la església, Rutlla fins a trobar-se amb el torrent del Salt al Rasot, a l’entrada del carrer de Sant Genis. En documents del segle XIX aquest ultim tram es pot trobar com a torrent de la Torre. El torrent contniu avall en diagonal fins a trovar-se amb el torrent de Viveret i així fins a la riera del Palau. Aquest ultims tram rep varis nom; Torre, Viveret, Can Malet, i Aiguacüit.

21 05 2011
Joaquim Verdaguer

Sobre el torrent de Sanllehí m`’he oblidat de dir en el comentari anterior què a l’anular el fossar de la vila i, després de fer la rasa per desviar el torrent del Salt des de la placeta de Saragossa fins a la riera del Palau, el torrent de Sanllehí va quedar tallat i les seves aigues, s’envassavent formant el Pantà i consequenment el formós parc del Retiro.

7 09 2011
Ricard Font Serra

M’agradaria saber qui va ser en Pere Parres que dóna nom al torrent.

14 09 2011
Ricard Font Serra

He parlat amb Joaquim Verdaguer, sens dubte l’home que més sap sobre torrents de Terrassa i diu que desconeix qui fou en Pere Parres. Naturalment alguna relació va tenir amb aquest torrent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s