L’Hiper Vallès

1 04 2011

 El 24 d’agost de 1978 es va inaugurar el primer gran centre comercial de Terrassa, el conegut Hiper Vallès, tot i que tothom l’anomenava “l’hiper”. Posteriorment va ser conegut per “Pryca” i actualment per “Carrefour”.

 En la foto podem observar l’aparcament en aquells anys i en donarem compte que llavors els carretons no anaven amb monedes i això feia que tothom els deixés per qualsevol lloc una vegada els havia utilitzat.

Aquest desgavell provocava ratllades en els cotxes i alguns petits xocs i suposo que deuria ser el motiu que va provocar que s’acabés implementant el sistema de la moneda.

Una anècdota: Encara recordo un dia dels sants innocents que al arribar a casa vaig dir d’una forma molt seriosa: “estic indignat, tots els preus estan pujant i fins i tot ara el carretó del hiper en comptes de costar 100 pessetes en costa 125 ! Encara avui riem al recordar-ho.


Accions

Informació

7 responses

2 04 2011
Francesca

jajajajajaja m’has fet riure amb la petit anècdota del “preu” per carretó…. Es cert que en els primers anys del servei era tota una bojeria aixó de carros per tot arreu i amb el que implicava evidentment.

2 04 2011
Ricard Font Serra

Pryca era l’acrònim en castellà de preu i qualitat (precio y calidad). De totes maneres ja pertanyia al grup carrefour.

4 04 2011
Josep Badrenas

El pryca està ubicat en el lloc on hi havia una masia que es deia “Can Sabate del Pla” i que va desaparèixer amb la construccio del supermercat… a l’altra banda de l’autopista hi ha “Can Sabate del Torrent” de la que avui encara existeix la masia, que queda a la dreta de l’autopista, just on hi ha un torrent, que dona nom a la finca.
Nota.- El 1558 figura com a propietari d’aquesta masia un tal Joan Sabater, però ja al 1455 ja hi surt referenciat el cognom Sabater. Estava situada just al pàrquing del Pryca i va ser derruïda l’any 1974.

5 04 2011
Ricard Font Serra

M’ha plagut que l’amic Josep parli de les cases de pagès, ja que és un tema que m’agrada molt. Vull afegir que des de 1240, aquest territori era del mas Riambau i posteriorment, els Sabater varen regir la casa del pla inexistent que el lloc ocupa el carrefour i la encara existent al costat del torrent de la Batzuca, tal com diu en Badrenas.
Nota:- Els Riambau que et refereoixes són els de Can Sabater del Torrent o de les Arenes: documentat com a Mas Riambau des de l’any 1240. Al S. XVII ja consta com a Mas Sabater. El designatiu “del torrent” el trobem a mitjan del S. XIX . El 1558 figura com a propietari un tal Pau Arnella i el 1455 ja figura un tal Riera del Mas Riambau. És lògic dons que les dues masies portessin el nom comú de can Sabater.

8 04 2011
jordi

em sembla recordar d’haver-ho llegit a algun lloc que quan es va obrir l’Hiper Vallès va ser durant uns anys la superfície comercial més gran d’Espanya.

20 01 2014
Anònim

Lamentablement això d’enderrocar masies per a fer-hi qualsevol edifici o perqué sí va ser una cosa bastant corrent fins a no fa ni queatre dies. Hem perdut un valuós patrimoni de manera llastimosa. Patètic.

17 06 2015
titus

Abans de l’hiper Vallès a Can Parellada hi havia hagut una altra gran superficie a la ciutat, que va durar poc, cap a 1975-1976, al carrer Pantà, on ara hi ha dependencies municipals. Aquell establiment, tot i ser urbà i ‘vertical’, reunia les caracteristiques de ser considerat com una gran superficie.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s




A %d bloguers els agrada això: