El buidat dels estanys i els peixos de colors

3 01 2011

Recordo que, per aquestes dates, es feia el buidat d’alguns estanys de la ciutat, per tal de procedir a la seva neteja i com que en alguns hi havien peixos de colors o carpes de riu.
També recordo haver assistit a alguna d’aquestes neteges, sobretot als estanys del Passeig i també recordo una vegada que es va buidar el dipòsit de la Mina que hi ha al carrer de la Societat i que en aquells anys encara es trobava a cel obert, sense tapar.
El retall de premsa que he triat per il·lustrar aquest record és del 20 de desembre de l’any 1952 i fa referència al buidat de l’estany que hi havia davant del monument a Alfons Sala que hi havia a la plaça d’Espanya (avui plaça vella). A la postal (anys 40-50) de la dreta podeu veure el monument a Alfons Sala amb l’estany al davant (posteriorment aquest estany es va convertir en un parterre de gespa).
Com podeu llegir en el text el procés d’extracció dels peixos era tot un espectacle en aquells anys en que qualsevol petita cosa convidava a la gatzara del jovent. Avui segur que ningú s’aturaria a mirar-ho.l buidat dels estanys


Accions

Informació

2 responses

4 01 2011
Ricard Font Serra

Encare que no té res a veure amb els peixos, recordo que a l’estany de la Plaça Vella que, com podeu veure en la foto, gairebé no tenia barana, un dia un reporter que estava filmant un esdeveniment i anava tirant enrera no sé’n adonà i ficà els dos peus dins de l’aigua, amb la conseqüent rialla dels qui ho veiérem.

18 02 2011
Francesca

Jo ni sabia que a la plaça Vella hi havia un estany, sempre hi havia vist el parterre devant del monument. Es curiós dons en fotos dels meus pares, així com tinc vistes del passeig en aquells anys, no en tenen cap de la plaça Vella.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: