Feliç Festa Major, tot recordant les del 77-78

4 07 2010

Com cada any des dels Records de Terrassa desitjo una Feliç Festa Major a tothom.
Des de fa un parell d’anys estem passant per una període de crisis econòmica important,  situació que ha conduït al consistori a decidir eliminar l’acte de recepció de l’alcalde a les entitats terrassenques que es feia tradicionalment als jardins de la casa Alegre de Sagrera. L’acte s’havia convertit amb una mena de tot si val ja que no t’hi trobaves només als representants de les institucions sinó també molta gent que no saps com s’havia anat afegint a una llarga llista. Ja hi havia, fins i tot, que davant d’aquesta situació havia decidit no anar-hi i potser aquest any serveixi per fer “cau i neta” i es pugui tornar en els propers anys a una situació mes normalitzada.
Però l’excusa per eliminar la recepció ha estat purament econòmica ja que diuen que així s’estalviaven uns diners i això m’ha fet recordar la Festa major del 77 i del 78 en que es recuperaven els ajuntaments democràtics i a la caixa no hi havia ni un duro.
El 77 ja es va eliminar la cavalcada i molts actes per manca de diners (finalment es va fer una cavalcada reivindicativa popular on es demanava l’estatut entre altres coses) i al 78 el consistori encara es va desentendre més de la festa major, ja que encara tenia menys diners disponibles.
Fixem-nos en que es fa fer llavors. Es van deixar de fer tots els actes? No amics, es va imposar la creativitat del terrassenc i les entitats de la ciutat van organitzar una Festa Major popular i participativa, segurament menys lluïda però molt nostre. Potser aquest era el camí que ara hauríem d’haver seguit i si ara toca estalviar, estalviem i deixem-nos de romanços, que els terrassencs també sabem passar-nos-ho be amb poca cosa i d’entitats culturals en tenim moltes per muntar un bon sarau.
Com a record de la festa major d’aquells anys us deixo un parell de fotos que mostren l’esperit de la nostra ciutat quan s’han de fer coses i no hi ha medis econòmics per subvencionar-les.


Accions

Informació

3 responses

2 07 2010
Ricard Font Serra

Sembla que no hi ha diners per pagar el piscolabis, pero si per rebentar tots els carrers. Potser ho paga Europa?.

12 11 2011
Marc Galí Segués

Sols recordar que a part del cercavila es va fer un ball al Portal de sant Roc amb un sol disc “el ball de l’Estatut” i que es va fer la crema de la crisis a la plaça del Progrès.

30 03 2018
Anònim

mare meva l´europrix!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: