Dues imatges i molts records

2 06 2010

L’amic Badrenas a volgut compartir uns records a l’entorn de dues imatges de Terrassa:
Diu: “En la primera realitzada des de la banda de l’antic cinema Dorè, hi podem veure el pas a nivell de la carretera de Montcada, amb el “matadero” (escorxador) a l’esquerra, i que posteriorment va ser seu de la brigada municipal d’obres de l’ajuntament, i en l’actualitat l’estació d’autobusos. Hi podem observar els cotxes: uns gordinis (anomenat el cotxe de les vídues), un sis-cents, un camió Ebro de la brigada municipal, que confirma que en l’època de la foto, ja hi havia la brigada d’obres en aquests edificis, algunes vespes i motocicletes i, érem tan avançats, que ja corrien bicicletes… com ara, però sense tants carrils bici. En l’actualitat està clar que em anat a millor, però qui sap si la crisi actual farà ressorgir algun gordini… o, fins i tot, el carro i l’euga!!!
A l’altra foto hi podem observar els pisos de l’Agut, que era l’única edificació que hi havia al nord de la via de Renfe. Es veu que s’iniciaven les obres d’urbanització i traçat de la part nord de la rambla, just al costat de la fàbrica del ca l’Agut. Anteriorment, on hi han els pisos, hi havia el camp de futbol que duia el mateix nom de la fàbrica”. Comentari: les fotografies que li han motivat aquests records són del Carles Duràn i en elles jo també hi vull destacar, en la primera, la caseta del guardaagulles que era l’encarregat de controlar la circulació pel pas a nivell amb barreres i en la segona, realitzada pocs anys desprès de la riuada, hi destacaria la sensació de buidor en una zona en que la ciutat encara no s’hi havia desenvolupat.
L’amic Rafael A. ens ha fet arribar una foto dels anys 70 (també d’en Duran) on podem veure a l’esquerra, darrera dels arbres, el camp de l’Agut. La foto està feta des de dalt del pont de la RENFE.


Accions

Informació

6 responses

2 06 2010
Ricard Font Serra

Parlant de l’escorxador, jo hi havia entrat a curiosejar alguna vegada.
Recordo al veterinari municipal Sr. Villa mirant trossets de carn de porc en un microscopi que projectava la imatge en una pantalla a la paret, per veure si tenia “triquines”; en aquell cas no tenia, però em va dir que quan tenia triquinosis, s’hi veien unes espirals enquistades.
Una vegada vaig veure matar una vaca: l’havien estacat pel coll en una anella que hi havia a terra amb una cadena curta de forma que el cap li quedava sobre del paviment, llavors amb una massa molt grossa li foteren un gran cop al cap i va morir immediatament, ja no vaig veure res més, però em suposo que després la dessagnarien.

5 06 2010
Rafael Aróztegui

La casa que es veu a l’esquerra de la foto, a tocar de l’Hostal del Fum, era casa meva.
Era una casa de planta baixa (taller Vilaplana) i 3 pisos.
Hi vaig viure des del néixer (1945) fins l’any 1967 en que ens vàrem traslladar al carrer Baix Plaça.
Aquí vaig viure la nit de les inundacions del 1962.

5 06 2010
Rafael Aróztegui

A l’altre foto el que es veu és l’urbanització del tram de la rambla que ara ocupa l’edicici central de Caixa Terrassa i la part a on hi ha el CAP Rambla.

5 06 2010
Rafael Aróztegui

El camp de futbol primitiu estava pujant a la dreta, a tocar de la fàbrica.

8 08 2011
Albert Roma (Rubí)Barcelona-España

Sr. Aroztegui. Doncs jo aquela nit de la rierada (que no riada com algú diu) estava a l’estació esperant el tren de les deu que mai no va arribar.
Per cert, és voste familiar d’un tal Aroztegui que treballaba a La Electra (AEG) ?

7 04 2014
Manolo García

Estic flipant amb aquestes imatges. No sabia que hi havia aquest fons fotogràfic tant interessant a l’abast de tothom. Ho miro desde melancolia, un terrassenc com sóc de tota la vida que ha hagut d’emigrar fora d’Espanya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: